Rajdowcy dla Życia odwiedzili Fundację Małych Stópek

W sobotę 27 czerwca ruszył rowerowy “6. Rajd dla Życia”, organizowany przez Katolickie Stowarzyszenie Młodzieży. Jednak zanim rajdowcy znaleźli się wraz ze swoimi rowerami na drodze, w piątkowy wieczór gościliśmy ich w siedzibie Fundacji Małych Stópek.
Porozmawialiśmy, nakarmiliśmy pielgrzymów i wspólnie wsparliśmy się dobrym słowem w podejmowanych działaniach na rzecz obrony życia nienarodzonych. Krótkie, lecz niezwykle budujące spotkanie. Życzymy pielgrzymom dobrej drogi.
Czym jest inicjatywa Rajdu dla Życia?
Celem Rajdu jest promocja Duchowej Adopcji Dziecka Poczętego. W miejscowościach, przez które prowadzi trasa, bezpłatnie rozprowadzane będą materiały Pro-life. Inicjatywa ma charakter pielgrzymki życia przez polską ziemię, nie brakuje zatem wspólnej modlitwy za dzieci poczęte oraz świadectwa.
Swojego poparcia inicjatywie udzielił znany kierowca rajdowy – Krzysztof Hołowczyc, który motywuje nas słowami – Życie to największe wyzwanie.
W tym roku dodatkowym motywem Rajdu jest promocja Światowych Dni Młodzieży Kraków 2016. Stąd logo zawiera w sobie kolory ŚDM oraz odniesienie do formy sztafety, w której młodzi przekazują sobie relikwie bł. Karoliny Kózkówny – swojej patronki, dodany do tego został kolor zielony – który jest kolorem życia.
Cztery grupy rowerowe pokonają łącznie 2260 km, jadąc przez 22 diecezje, 13 województw.
Trasy:
Czerwona: Świnoujście – Giżycko, od 27.06 do 04.07.2015, 630 km.
Żółta: Giżycko – Przemyśl od 05.07 do 13.07.2015, 570 km
Niebieska: Przemyśl – Świdnica od 12.07 do 21.07.2015, 580 km – zgłoszenia: ksm.lublin@gmail.com i tel. 81 532 13 95, koszt 230 zł, termin zgłoszeń upływa 09.07.2015.
Zielona (rowerowa bądź skuterowa w zależności od ilości zgłoszeń): Świdnica – Świnoujście w terminie od 20.07 do 28.07.2015 (rowery), w terminie od 20.07 do 25.06.2015 (skutery), 480 km – zgłoszenia: biuro.ksmdl@gmail.com i tel. 513 129 362, koszt: 300 zł (rowery); 200 zł (skutery) paliwo we własnym zakresie, termin zgłoszeń upływa 16.07
Informacji o Rajdzie, relacja z trasy na www.rajddlazycia.pl, gdzie będzie dostępna interaktywna mapa z aktualnym położeniem rajdowiczów.

Podobało się? Podziel się z innymi:

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Małych Stópek, z siedzibą w Szczecinie, przy ul. Świętego Ducha 9,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu subskrypcji do newslettera na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. ,
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa,
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji,
6) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych,

Poniżej wpisz kwotę jaką chcesz podarować