Marsz dla Życia w Szczecinie

Marsz dla Życia w Szczecinie

Jako Fundacja Małych Stópek współtworzymy największy w Polsce Marsz dla Życia. Jest on publiczną demonstracją obrońców życia człowieka, która ma na celu zamanifestowanie uznania wartości życia ludzkiego od poczęcia do naturalnej śmierci oraz godności jego przekazywania.

Przejście ulicami miasta jest zarazem złożeniem świadectwa zaangażowania uczestników Marszu w walkę o prawo do życia dla osób najsłabszych i najbardziej bezbronnych.
Poprzez swój wydźwięk społeczny marsz skierowany jest na zewnątrz do opinii publicznej, ale ma również znaczenie dla jego uczestników, gdyż jest doświadczeniem wspólnoty i siły osób o wspólnych wartościach.
Oddziaływanie Marszu dla Życia jest uzależnione od ilości jego uczestników, tylko wtedy jest on wyraźnym znakiem dla świata i dla nas samych.
Przyłącz się i maszeruj z nami. Życie człowieka jest warte każdego zaangażowania!

Przygotowania do Marszu możesz śledzić na stronie www.marsz.szczecin.pl