Małe Stópki – wielkie dzieła

Przypinka stópek stała się międzynarodowym symbolem obrońców życia. Przedstawia parę stópek 11 tygodniowego nienarodzonego dziecka w ich naturalnym rozmiarze. Jest znakiem rozpoznawczym, ale również znakomita bronią w szerzeniu świadomości społecznej o wartości ludzkiego życia przed narodzeniem.

Ten niepozorny znaczek stópek 11-tygodniowego, nienarodzonego dziecka w skali 1:1 jest mocno przemawiającą wizualizacją życia człowieka w okresie prenatalnym. Z pewnością wiele osób, widząc ten znaczek przypięty do Twojego ubrania, zapyta się Ciebie, co on znaczy? A znaczy wiele!

Poza tym, że jest przyjętym na całym świecie symbolem obrońców życia człowieka, uzmysławia również wielu osobom, że nie wolno krzywdzić tego nienarodzonego dziecka, które ma właśnie tak małe i tak delikatne nóżki.

Po zobaczeniu przypinki, wiele kobiet w ciąży zareagowało wielkim wzruszeniem. Oto jedna z wielu stópkowych historii:

Te stópki uratowały życie dziecka mojej wnuczki – powiedziała z uśmiechem starsza kobieta. Przewidywałam, że jest w ciąży. Jej zachowanie na to wskazywało. Jak się później dowiedziałam, już kombinowały z koleżankami, żeby zrobić coś złego. Bałam się, że wszystko popsuję. Nie wiedziałam, jak mam z nią rozmawiać, jak się zapytać. Wtedy przypomniałam sobie, że w torebce mam znaczek stópek przypięty do wizytówki Bractwa Małych Stópek. Pokazałam go wnuczce. Momentalnie rozpłakała się i pozwiedzała najpierw mi, a potem całej rodzinie, że jest w ciąży. Na początku wszyscy byliśmy w szoku, ale teraz się cieszymy i czekamy na narodziny.

i urodziła się Ania.
Jeśli i Ty pragniesz stać się posiadaczem pary małych stópek, kliknij TUTAJ i zobacz, jak możesz je zdobyć.

Podobało się? Podziel się z innymi:

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Małych Stópek, z siedzibą w Szczecinie, przy ul. Świętego Ducha 9,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu subskrypcji do newslettera na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. ,
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa,
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji,
6) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych,

Poniżej wpisz kwotę jaką chcesz podarować