Małe Stópki – wielkie dzieła

Małe Stópki – wielkie dzieła

Przypinka stópek stała się międzynarodowym symbolem obrońców życia. Przedstawia parę stópek 11 tygodniowego nienarodzonego dziecka w ich naturalnym rozmiarze. Jest znakiem rozpoznawczym, ale również znakomita bronią w szerzeniu świadomości społecznej o wartości ludzkiego życia przed narodzeniem.

Ten niepozorny znaczek stópek 11-tygodniowego, nienarodzonego dziecka w skali 1:1 jest mocno przemawiającą wizualizacją życia człowieka w okresie prenatalnym. Z pewnością wiele osób, widząc ten znaczek przypięty do Twojego ubrania, zapyta się Ciebie, co on znaczy? A znaczy wiele!

Poza tym, że jest przyjętym na całym świecie symbolem obrońców życia człowieka, uzmysławia również wielu osobom, że nie wolno krzywdzić tego nienarodzonego dziecka, które ma właśnie tak małe i tak delikatne nóżki.

Po zobaczeniu przypinki, wiele kobiet w ciąży zareagowało wielkim wzruszeniem. Oto jedna z wielu stópkowych historii:

Te stópki uratowały życie dziecka mojej wnuczki – powiedziała z uśmiechem starsza kobieta. Przewidywałam, że jest w ciąży. Jej zachowanie na to wskazywało. Jak się później dowiedziałam, już kombinowały z koleżankami, żeby zrobić coś złego. Bałam się, że wszystko popsuję. Nie wiedziałam, jak mam z nią rozmawiać, jak się zapytać. Wtedy przypomniałam sobie, że w torebce mam znaczek stópek przypięty do wizytówki Bractwa Małych Stópek. Pokazałam go wnuczce. Momentalnie rozpłakała się i pozwiedzała najpierw mi, a potem całej rodzinie, że jest w ciąży. Na początku wszyscy byliśmy w szoku, ale teraz się cieszymy i czekamy na narodziny.

i urodziła się Ania.
Jeśli i Ty pragniesz stać się posiadaczem pary małych stópek, kliknij TUTAJ i zobacz, jak możesz je zdobyć.