Ksiądz Tomasz Kancelarczyk laureatem Nagrody im. Sługi Bożego Jerzego Ciesielskiego

Z radością informujemy, iż dzięki naszemu wspólnemu wysiłkowi włożonemu w działania podejmowane na rzecz obrony życia nienarodzonych, ks. Tomasz Kancelarczyk, lider środowiska Pro-Life w naszej archidiecezji, został tegorocznym, 20. laureatem Nagrody im. Sługi Bożego Jerzego Ciesielskiego – ojca rodziny, przyznawanej przez tygodnikowi „Źródło” i Fundację „Źródło”.

Laureat to kapłan archidiecezji szczecińsko-kamieńskiej, założyciel i prezes fundacji Małych Stópek, przewodniczący Sekretariatu Marszu dla Życia, organizator Marszu dla Życia w Szczecinie, obrońca życia dzieci poczętych.

Nagroda, przyznawana od 1997 roku, została wręczona 19 stycznia 2016 roku w gmachu Politechniki Krakowskiej a okolicznościowej Mszy Świętej w pobliskiej Bazylice Świętego Floriana przewodniczył ksiądz biskup Jan Szkodoń.

www.niedziela.pl
www.krakow.gosc.pl