Ksiądz Tomasz Kancelarczyk laureatem Nagrody im. Sługi Bożego Jerzego Ciesielskiego

Z radością informujemy, iż dzięki naszemu wspólnemu wysiłkowi włożonemu w działania podejmowane na rzecz obrony życia nienarodzonych, ks. Tomasz Kancelarczyk, lider środowiska Pro-Life w naszej archidiecezji, został tegorocznym, 20. laureatem Nagrody im. Sługi Bożego Jerzego Ciesielskiego – ojca rodziny, przyznawanej przez tygodnikowi „Źródło” i Fundację „Źródło”.

Laureat to kapłan archidiecezji szczecińsko-kamieńskiej, założyciel i prezes fundacji Małych Stópek, przewodniczący Sekretariatu Marszu dla Życia, organizator Marszu dla Życia w Szczecinie, obrońca życia dzieci poczętych.

Nagroda, przyznawana od 1997 roku, została wręczona 19 stycznia 2016 roku w gmachu Politechniki Krakowskiej a okolicznościowej Mszy Świętej w pobliskiej Bazylice Świętego Floriana przewodniczył ksiądz biskup Jan Szkodoń.

www.niedziela.pl
www.krakow.gosc.pl
www.diecezja.rzeszow.pl
Obejrzyj galerię:
www.krakow.gosc.pl

Podobało się? Podziel się z innymi:

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Małych Stópek, z siedzibą w Szczecinie, przy ul. Świętego Ducha 9,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu subskrypcji do newslettera na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. ,
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa,
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji,
6) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych,