XXXVI Pielgrzymka Obrońców Życia Człowieka na Jasną Górę

Jak co roku zapraszamy członków Bractwa Małych Stópek do uczestnictwa w Pielgrzymce Obrońców Życia na Jasna Górę 2 kwietnia (sobota) 2016 roku. Wspólne wyjazdy do Częstochowy sa znakomitą okazją do wzajemnego poznania, integracji i umacniania w sobie postawy obrony wartości ludzkiego życia od poczęcia do naturalnej śmierci.

Program pielgrzymki:

9.30 – Msza Św. koncelebrowana – przewodniczy JE ks. abp Wacław Depo, Metropolita Częstochowski, w Kaplicy Cudownego Obrazu; w czasie Mszy św. złożenie przyrzeczeń Duchowej Adopcji Dziecka Poczętego

10.45 – Przywitanie pielgrzymów przez o. Mariana Waligórę, przeora Jasnej Góry, Aula O. Kordeckiego

10.55 – Słowo Ks. Przemysława Drąga, dyrektora Krajowego Ośrodka Duszpasterstwa Rodzin przy Konferencji Episkopatu Polski

11.10 – „Błogosławieni miłosierni, albowiem oni miłosierdzia dostąpią” – modlitwę różańcową prowadzi JE ks. bp Jan Szkodoń

11.30 – „Aktualne kierunki działań Unii Europejskiej na rzecz nowej eugenicznej biopolityki” – Jakub Bałtroszewicz, sekretarz generalny Europejskiej Federacji dla Życia i Godności Człowieka

11.40 – „XXXV-lecie Krucjaty Modlitwy w Obronie Poczętych Dzieci” – dr inż. Antoni Zięba, prezes Polskiego Stowarzyszenia Obrońców Życia Człowieka

12.00 – Modlitwa „Anioł Pański”

12.10 – „Nie bójmy się stawać w obronie życia” – prof. dr hab. n. med. Bogdan Chazan

12.30 – „Kształtowanie postawy mężczyzn względem kobiet i nienarodzonych dzieci” – Ks. Tomasz Kancelarczyk opiekun duchowy szczecińskiego Marszu dla Życia, współtwórca Bractwa i Fundacji Małych Stópek

12.45 – „Obrona życia i rodziny – nowe wyzwania” – dr Paweł Wosicki, prezes Polskiej Federacji Ruchów Obrony Życia

13.15 – Wręczenie nagród laureatom XI edycji Konkursu im. bł. ks. J. Popiełuszki „Pomóż ocalić życie bezbronnemu”

13.50 – przerwa

14.30 – Droga Krzyżowa na Wałach Jasnogórskich – prowadzi ks. prałat Stanisław Maślanka, asystent kościelny Krucjaty Modlitwy w Obronie Poczętych Dzieci

15.30 – Zakończenie pielgrzymki

Polskie Stowarzyszenie Obrońców Życia Człowieka organizuje wyjazd autokarowy na tę pielgrzymkę z Krakowa. Koszt przejazdu w obie strony – 15 zł, zgłoszenia do dnia 30 marca br. w godz. 9.00 – 15.00 tel. 12 421 08 43. Wyjazd autokaru z Placu Matejki w Krakowie o godz. 6.15 i spod Kościoła Księży Pijarów, ul. Dzielskiego 1 o godz. 6.30. Planowany powrót około godz. 17.00.

Zapraszamy wszystkich obrońców życia!

W imieniu organizatorów:
Halina i Czesław Chytrowie, Paweł Wosicki, Antoni Zięba

Patronat medialny:
Dwutygodnik Młodzieży Katolickiej „Droga”
Tygodnik Katolicki „Niedziela”
Tygodnik Rodzin Katolickich „Źródło”
Magazyn „Głos dla Życia”
Czytaj więcej: www.pro-life.pl

Podobało się? Podziel się z innymi:

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Małych Stópek, z siedzibą w Szczecinie, przy ul. Świętego Ducha 9,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu subskrypcji do newslettera na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. ,