Małżeństwo zaadoptowało niepełnosprawne dziecko: Bóg uczynił go na swój obraz. Kochamy go

Kiedy urodził się Adam, jego przyszłość prezentowała się dość ponuro. Dziecko urodziło się w Indiach z bardzo poważnymi wadami fizycznymi, a jego biologiczni rodzice po prostu go opuścili.

Niektórzy nazwali by to przekleństwem. Nawet lekarze nie dawali Adamowi szans na długie życie. Jednak cztery lata później, Adam był bardzo silnym dzieckiem, udowadniającym, że życie osób niepełnosprawnych jest warte każdej walki. Adam urodził się z poważnymi deformacjami fizycznymi, w tym z rozszczepem warg i podniebienia, bez powiek, nosa, z dziwnymi nogami i rękami. Jednak jego mózg, płuca i serce były zdrowe.

Została u niego zdiagnozowana bardzo rzadka choroba Bartsocas – Papas. Zwykle jest śmiertelna. Kiedy szpital oddał dziecko jego własnym rodzicom, ci powiedzieli, że go otrują, jeśli zostaną zmuszeni do zabrania go do domu. Wtedy wkroczyło małżeństwo ze Stanów Zjednoczonych, które zdecydowało się go zaadoptować.

Przez pierwsze lata Adam miał liczne operacje. Ponieważ dziecko nie miało amerykańskiego obywatelstwa, rodzice musieli pokryć koszty leczenia z własnej kieszeni. Jednak jego życie nie opiera się tylko na gabinetach lekarskich i szpitalach. Od czasu adopcji, stał się starszym bratem dwóch chłopców. Z kolei od czasu operacji podniebienia, zaczął śpiewać i kocha się śmiać. Nauczył się również chodzić.

Oczywiście są chwile, kiedy Jessica mówi, że Adam czuje się zmuszony, by udowadniać innym, że zasługuje na własne życie. Jak podkreśla adopcyjna mama, zdała sobie sprawę, że nie może zmuszać swoich dzieci do tego, by siedziały przy stole i udowadniały swoją wartość

– Adam nie musi uzasadniać swojego istnienia. Jego istnienie jest uzasadnione, ponieważ został stworzony przez Boga. Bóg uczynił go na swój obraz, pomimo tych wszystkich wad, które widzą nasze ludzkie oczy. Pragnę, by ludzie widzieli te wszystkie fajne rzeczy, które Adam jest w stanie zrobić. Jego życie jest cudem – mówi mama.

Pomimo licznych wizyt w szpitalach i stałej opieki, którą wymaga Adam, rodzice nie żałują, że go przyjęli. Zachęcają innych, by adoptować dzieci niepełnosprawne.

– Jeśli już, to niepełnosprawność Adama pozwala nam dostrzec zdolność Boga do czynienia piękna nawet z najbardziej dramatycznej historii – podkreśla Jessica.

źródło: Fronda.pl

Podobało się? Podziel się z innymi:

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Małych Stópek, z siedzibą w Szczecinie, przy ul. Świętego Ducha 9,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu subskrypcji do newslettera na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. ,
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa,
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji,
6) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych,

Poniżej wpisz kwotę jaką chcesz podarować