Znana aktorka: Zabiłam swoje dziecko, bo chciałam skończyć studia i rozpocząć karierę

Kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży, natychmiast zdecydowałam, że bez wątpienia, chcę dokonać aborcji. Nie miałam ochoty być teraz matką, chciałam skończyć studia i rozpocząć karierę – mówi amerykańska aktorka Amy Brenneman, która dzieli się swoją historią, włączając się w polityczne rozgrywki w Stanach Zjednoczonych.

“Wiosną, kiedy studiowałam na Harvardzie, zaczął spóźniać mi się okres. Byłam w związku przez prawie dwa lata. Stosowaliśmy antykoncepcję, ale zawiodła. Kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży, natychmiast zdecydowałam, że bez wątpienia, chcę dokonać aborcji. Nie miałam ochoty być teraz matką, chciałam skończyć studia i rozpocząć karierę.

Znaleźliśmy lekarza i poszliśmy do jego gabinetu. Mój chłopak był ze mną przez cały czas. Po wszystkim odetchnęłam z ulgą i pomyślałam sobie, że mam swoje życie z powrotem! Byłam wdzięczna, że żyję w kraju, gdzie nie zmuszają mnie do porodu.
Nigdy, przenigdy nie żałowałam aborcji. Mam męża od 20 lat i staliśmy się rodzicami, wtedy, kiedy chcieliśmy. Tylko dostęp do legalnej aborcji daje szansę dzieciom, by urodziły się w rodzinach, które ich pragną.”

Jeśli chodzi o aborcję, Brenneman zdaje się nie rozumieć, że to nie tylko mocne historie kobiet. Są to historie milionów nienarodzonych dzieci, które zostały zamordowane przez swoich najbliższych! One nigdy nie dostały szansy, by opowiedzieć o swojej historii, gdyż – jak w przypadku tej aktorki – mama wolała karierę.

źródło: Fronda.pl

Podobało się? Podziel się z innymi:

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Małych Stópek, z siedzibą w Szczecinie, przy ul. Świętego Ducha 9,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu subskrypcji do newslettera na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. ,
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa,
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji,
6) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych,

Poniżej wpisz kwotę jaką chcesz podarować