„Aborcja w obronie życia” – feministki na Manifie domagają się zabijania nienarodzonych

„Prekariuszki nie chcą rodzić” oraz „Żądamy legalnej, bezpłatnej aborcji” – m.in. takie hasła znalazły na transparentach, niesionych przez uczestniczki tegorocznej Manify. Feministki rozpoczęły swój marsz ulicami Warszawy o godzinie 12.

Tak zwana Manifa już siedemnasty raz przechodzi ulicami stolicy. Przemawiające na niej działaczki feministyczne uskarżały się na zbyt restrykcyjny prawo w Polsce dotyczące zabijania nienarodzonych dzieci oraz straszyły, że może ono zostać zaostrzone.
Odpowiadały im transparenty niesione przez feministki, na których postulowano dostęp do aborcji. „Wolność, równość, aborcja na żądanie” czy „Żądamy legalnej, bezpłatnej aborcji” – to tylko niektóre skandaliczne hasła, domagające się od państwa, by zliberalizowało prawo i zalegalizowało całkowicie aborcję.
Cała manifestacja odbywa się pod hasłem legalizacji mordowania nienarodzonych, bowiem głównym hasło tegorocznej Manify to: „Aborcja w obronie życia”. Organizatorzy wydarzenia, czyli Porozumienie 8 marca, przekonuje w specjalnym apelu, że… to ich postulaty faktycznie chronią życie nienarodzonych.
Warszawska Manifa jest głównym feministycznym wydarzeniem organizowanym przy okazji dnia 8 marca. W sobotę podobne manifestacje zorganizowano m.in. w Krakowie, Toruniu, Gdańsku czy Kielcach.

źródło: pch24.pl

Podobało się? Podziel się z innymi:

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Małych Stópek, z siedzibą w Szczecinie, przy ul. Świętego Ducha 9,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu subskrypcji do newslettera na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. ,
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa,
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji,
6) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych,

Poniżej wpisz kwotę jaką chcesz podarować