Kilkudniowe niemowlę w Oknie Życia w Szczecinie. To czwarty przypadek

Kilkudniowe niemowlę w Oknie Życia w Szczecinie. To czwarty przypadek

Dziś nad ranem, tuż przed godziną 5 do Okna Życia przy ul. Królowej Korony Polskiej 28 w Szczecinie została przyniesiona dziewczynka. Jest to pierwsze dziecko w tym roku, a 4 od powstania okna życia w 2009 roku. Niemowlę zostało odebrane z okna życia przez siostry ze zgromadzenia Uczennic Krzyża, które prowadzą dyżury wraz z siostrami ze zgromadzenia Służebniczek Starowiejskich.

Dziewczynka jest kilka dni po porodzie, w dobrym stanie zdrowia. Została przyniesiona w nosidełku, była odpowiednio ubrana i nakarmiona. Obecnie jest w szpitalu, gdzie lekarze badają jej stan zdrowia. Wkrótce przez Ośrodek Adopcyjno-Opiekuńczy Stowarzyszenia Rodzin Katolickich zostaną podjęte działania w celu umieszczenia jej w opiece zastępczej, a następnie w nowej rodzinie.

Okno życia jest alternatywą dla matek, które nie mogą wychować swego dziecka i urodziły je w tajemnicy przed rodziną i bliskimi.

źródło: gs24.pl