Największy w Polsce Marsz dla Życia – Szczecin, 24 kwietnia 2016 r.

Największy w Polsce Marsz dla Życia – Szczecin, 24 kwietnia 2016 r.

Powoli zaczynamy odliczanie do kolejnego Szczecińskiego Marszu dla Życia. Jego tegoroczne hasło brzmi „Mężczyzna Waleczne Serce”, dlatego potrzebujemy wszystkich walecznych i pracowitych wolontariuszy do pomocy, bo do marszu jeszcze tylko miesiąc, a przed nami dużo, dużo pracy. Mamy nadzieję, że jak co roku spotkamy się w licznym gronie, lecz zanim to nastąpi czeka nas wiele przygotowań związanych z nagłośnieniem marszu wśród mieszkańców naszego miasta, aby po raz kolejny lub może po raz pierwszy wyszli 24 kwietnia 2016 r. na ulicę i razem z nami dawali świadectwo o nienaruszalnej wartości życia nienarodzonych. Rozdawanie ulotek, rozwieszanie plakatów oraz przygotowywanie banerów – to wszystko czeka na naszych wolontariuszy, którzy chcą nas wspomóc, a będziemy potrzebować m.in. 100 osób, które otrzymają nasze marszowe koszulki i będą nagłaśniać nasz marsz. Na dziś jesteśmy w trakcie nagrywania teledysku do piosenki tegorocznego marszu dla życia, tworzymy tarcze ze stópkami, które dostanie KAŻDY mężczyzna, biorący udział w marszu. Będziemy również szyć 300-metrowy materiał na który z pomocą uczniów ze szczecińskich szkół przepiszemy adhortację św. Jana Pawła II „Redemptoris Custos”, opowiadającą o niezwykłej roli jaką odegrał św. Józef w historii Zbawienia ludzkości.

Do zobaczenia na Marszu!