Dzień Świętości Życia

Drogi Obrońco Życia! Już 4 kwietnia będziemy świętować Dzień Świętości Życia. To najlepszy czas, szczególnie w Roku Miłosierdzia, aby rozpocząć modlitwę Duchowej Adopcji Dziecka Poczętego. To 9-miesięczne zobowiązanie jest wołaniem do Boga, by uratował nienarodzone dziecko. Dzień Świętości Życia to dla nas, Obrońców Życia, szczególne święto.

Do Dnia Świętości Życia przygotowywaliśmy się aż 3 miesiące. Kilkadziesiąt tysięcy wizytówek z tekstem przyrzeczenia i ulotek promujących to dzieło, wysłaliśmy do 10 000 parafii. W przygotowanie adresów parafii było zaangażowanych 20 wolontariuszy, dzięki którym udało się nam zaadresować, spakować i przesłać paczki z materiałami do kapłanów w całej Polsce. Jeśli Ty również pragniesz włączyć się w Dzieło Duchowej Adopcji Dziecka Poczętego, poproś swojego Księdza Proboszcza o bezpłatne materiały przygotowane przez Fundację Małych Stópek, lub zwróć się bezpośrednio do nas na adres zamowienia@fundacjamalychstopek.pl i zamów dowolną liczbę materiałów promujących Duchową Adopcję Dziecka Poczętego.
W tym roku, aby w szczególny sposób zachęcić przede wszystkim osoby młode do podjęcia się modlitewnego zobowiązania Duchowej Adopcji, stworzyliśmy aplikację Adoptuj Życie – mobilnego asystenta Duchowej Adopcji, który edukuje, wspiera, pomaga wytrwać w modlitwie oraz kształtuje wrażliwość obrońcy życia. Premiera aplikacji 4 kwietnia 2016 r. w Dniu Świętości Życia. W celu promocji aplikacji wśród młodych osób, przygotowaliśmy ulotki w atrakcyjnej graficznie formie telefonu komórkowego. Ulotki w dowolnej liczbie, można zamawiać pod adresem zamowienia@fundacjamalychstopek.pl.

W odpowiedzi na słowa biskupów zgromadzonych na Konferencji Episkopatu Polski w sposób szczególny zachęcam do podjęcia Duchowej Adopcji Dziecka Poczętego w dniu liturgicznych obchodów Uroczystości Zwiastowania Pańskiego przypadających w tym roku na 4 kwietnia. Przystępujmy do tego pięknego dzieła prosząc, aby każde nowe życie przyjmowane było z miłością i odpowiedzialnością. Mieszkańców Szczecina i okolic, którzy nie mają możliwości podjęcia Duchowej Adopcji w swojej parafii, zapraszam do włączenia się w centralne obchody Dnia Świętości Życia 4 kwietnia o godz. 20 podczas Mszy Świętej w kościele Ojców Pallotynów p.w. św. Jana Ewangelisty w Szczecinie, gdzie będzie możliwość złożenia przyrzeczenia Duchowej Adopcji w uroczystej formie.

Ks. Tomasz Kancelarczyk

Podobało się? Podziel się z innymi:

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Małych Stópek, z siedzibą w Szczecinie, przy ul. Świętego Ducha 9,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu subskrypcji do newslettera na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. ,
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa,
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji,
6) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych,

Poniżej wpisz kwotę jaką chcesz podarować