Terlikowski: Cios w światopogląd aborcjonistów. Z brzucha nie ma dzieci

Cuda, cuda. Brzuch umarłej kobiety rozwijał się przez 55 dni, a później przekształcił się w dziecko. Niemożliwe? Tak przynajmniej historia z wrocławskiego szpitala wygląda z perspektywy feministek.

We wrocławskim szpitalu uniwersyteckim urodziło się dziecko 41-letniej, zmarłej kobiety, która chorowała na raka mózgu. W 17 tygodniu ciąży zmarła, a lekarze uznali, że trzeba podtrzymywać jej organy w działaniu, byle tylko dziecko mogło się urodzić żywe. I tak też, przez 55 dni, robili. Teraz dziecko jest już w domu i jest zdrowe.

Ta piękna historia, z perspektywy zaprzysięgłych aborcjonistów, wygląda jednak zdecydowanie inaczej. Wedle ich światopoglądu nic takiego, jak dziecko przecież w brzuchu nie ma. Jest tylko brzuch, do którego matka ma pełne prawo, ewentualnie jakieś zbitki komórek, tkanki ciążowe, o których nawet nie da się powiedzieć, że są człowiekiem. Nie bardzo więc wiadomo, kogo i po co ratowali lekarze. Podtrzymywanie w życiu samego brzucha nic, nikomu nie daje. Szczególnie, że choćby nie wiem, ile go wentylowano, i ile płucoserc, by obok niego nie postawiono, to i tak dziecko się z niego nie urodzi. No chyba, że feministki naprawdę wierzą w cuda i są w stanie uwierzyć, że… nagle, pod dotykiem czarodziejskiej różdżki, brzuch (zmarłej, dodajmy) kobiety zmienia się w dziecko.

Jeśli ktoś w tego rodzaju feministyczne „cuda” nie wierzy, to wie, że dziecko znalazło się w brzuchu na skutek pewnych działań podejmowanych wspólnie przez kobietę i mężczyznę, których celem pozostaje prokreacja. Działania te, niekiedy, bo wcale nie zawsze, kończą się połączeniem komórki jajowej i plemnika, co rozpoczyna istnienie nowej istoty ludzkiej. Później ona rośnie, i – jeśli włączy się odpowiednią pomoc medyczną – istnieje nawet możliwość, że przeżyje śmierć własnej matki. Nie jest bowiem „brzuchem” czy tkanką ciążową, ale osobną istotą. I choć wiem, że to zwyczajne średniowiecze takie myślenie, a człowiek nowoczesny wierzy, że z brzuch może się przekształcić w dziecko, to pozostaje jednak wierny doświadczeniu. I proponuje tym, co wierzą, że brzuch w człowieka zmienić się może, by przeprowadzili taki eksperyment na brzuchu, choćby pewnego lewicowego polityka, Ryszarda Kalisza. Jeśli im się uda, jeśli brzuch Kalisza przekształci się w dziecko, to może nawet zmienię opinię na temat braku racjonalności lewicy.

Tomasz P. Terlikowski

źródło: Fronda.pl

Podobało się? Podziel się z innymi:

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Małych Stópek, z siedzibą w Szczecinie, przy ul. Świętego Ducha 9,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu subskrypcji do newslettera na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. ,
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa,
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji,
6) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych,

Poniżej wpisz kwotę jaką chcesz podarować