Zbyt wiele, jak na jeden dzień – pomoc pilnie potrzebna

Bardzo trudno było mi dopasować odpowiednią grafikę do tej sprawy, a właściwie do tych spraw. Dostawałem już pytania, dlaczego nie podejmujemy kolejnych akcji pomocowych. Niestety, jeżeli nie jesteśmy wstanie udźwignąć tego co mamy, to nie możemy obiecywać gruszek na wierzbie. Dlatego tak bardzo nam zależy na stałych, choćby niewielkich wpłatach.

Ale do rzeczy.

Jednego dnia trafiły do naszej fundacji dwie aborcyjne sprawy, można powiedzieć, na dwóch krańcach Polski. To, co je łączy, to że kobiety są same, już mają dzieci i nie widzą możliwości urodzenia i wychowywania kolejnego dziecka. Rozmowy były trudne do momentu w którym wspomniałem o możliwości adopcji. Dużo słów, dużo łez, ale i spokój, że aborcja zażegnana. Niesamowite dwie wzruszające i trudne sytuacje, i tak do siebie podobne.

W imieniu fundacji podjąłem zobowiązania do pomocy w której mieści się pomoc materialna, a nawet wynajęcie mieszkania. Dziękuję osobom, które zgodziły się asystować tym kobietom. Obie panie już skontaktowały się z ośrodkiem adopcyjnym i wydaje się, że już nie zmienią zdania. Chociaż, tak po cichu liczę, że może dzieci zostaną przy nich po urodzeniu.

Do porodu potrzebujemy na te dwie sprawy blisko 2 tysiące złotych miesięcznie. Najlepiej byłoby, abyśmy całość zebrali jak najszybciej i podjęli kolejną interwencje. Osoby, które chcą pomóc proszę o darowiznę na konto fundacji i sms do mnie na nr tel. 608 752 142 z wielkością kwoty. Ten sms nie jest konieczny, ale bardzo potrzebny nie tylko z powodów praktycznych (natychmiast wiem, ile funduszy już uzbieraliśmy), ale i po to abyśmy byli sobie bliżsi, chociażby przez zwykłe dziękuję z mojej strony.

Proszę tych, co mogą o wpłaty na konto z tytułem DAROWIZNA, tych którzy nie mogą pomóc finansowo o udostępnienie i osobiste przekazanie informacji dalej. Proszę też dzwonić w razie pytań. Uprzedzam jednak, że nie mamy wpływu na to, gdzie dzieci trafią po narodzeniu, więc proszę nie dzwonić z pytaniami dotyczącymi adopcji.

ks. Tomasz Kancelarczyk
wraz ze współpracownikami z Fundacji Małych Stópek

przelewy krajowe:
nr konta: 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
koniecznie z tytułem wpłaty DAROWIZNA (tyle wystarczy)
przelewy zagraniczne:
SWIFT (BIC): GOPZPLPW
IBAN: PL 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120

ZAPRASZAM RÓWNIEŻ DO DOŁĄCZENIA DO NASZEGO PROFILU FB https://www.facebook.com/BractwoMalychStopek/

Podobało się? Podziel się z innymi:

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Małych Stópek, z siedzibą w Szczecinie, przy ul. Świętego Ducha 9,