Wystarczyła jedna prawdziwa przyjaciółka, teraz kolej na nas

Telefon późnym wieczorem, a potem długa rozmowa. Barbara z Wrocławia zadzwoniła do mnie prosząc nie o pomoc materialną, ale o radę.

Pytała, jak ma rozmawiać, jak ma się zachować… Jej przyjaciółka chce dokonać aborcji, a ona jest jedyną osobą, która jej mówi “Nie rób tego. Urodzisz, będzie dobrze”. Powiedziałem jej, że ona jest teraz najważniejsza. My z Fundacji Małych Stópek pomożemy materialne ale ona jej przyjaciółka jest najważniejsza i nie może jej opuścić na krok, aby nie dopadły jej aborcyjne szakale.

Po kilku dniach Joanna, kobieta chcąca dokonać aborcji, zgodziła się, aby mnie wysłuchać. Ojca dziecka nie ma… bo nie ma. Nie tłumaczę. Długa historia. Ona sama pracująca na umowę zlecenie na bardzo małą stawkę, więc potem niewiele dostanie po urodzeniu dziecka. Zresztą, już nie może pracować, dlatego zapewniłem ją o pomocy materialnej nie tylko do urodzenia, ale i potem. Pomocy obejmującej także opiekę lekarską, ponieważ jest ona szczególnie potrzebna.

Zawsze z wielką obawą rozpoczynam rozmowę z osobą chcącą dokonać aborcji. A raczej monolog, bo przeważnie to tylko ja mówię. Jest niesamowite, kiedy powoli słyszę słowa bardzo osobistej historii. A potem, jak było w tym wypadku – płacz. Wystarczyło powiedzieć, że są osoby którym zależy na niej i na jej dziecku, że nie zostanie sama. Mówiąc to, mówiłem o tych wszystkich, którzy są obrońcami życia, więc mam nadzieję, że także o Tobie.

Takich spraw mamy w Fundacji wiele. Większość ogarniamy dzięki pomocy stałych, comiesięcznych wpłat naszych darczyńców, ale zawsze można uratować jeszcze jedno życie. I właśnie to jest to życie.

Proszę Cię o pomoc materialną abym, jak najszybciej, po raz kolejny mógł Cię prosić o pomoc w następnej sprawie ratowania życia.

Tych, którzy chcą i mogą pomóc proszę o wpłatę chociażby małej kwoty na konto:

pl. Matki Teresy z Kalkuty 5

przelewy krajowe:
nr konta: 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120

przelewy zagraniczne:
SWIFT (BIC): GOPZPLPW
IBAN: PL 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120

w tytule przelewu proszę wpisać DAROWIZNA.

Jeżeli będziesz wstanie wysłać jakiś grosz, proszę o sms na mój telefon 608 752 142 z informacją o wysokości dokonanej wpłaty. Nie chcę bezimiennych wpłat, dlatego proszę Was o smsa. Ten sms nie jest warunkiem koniecznym, ale bardzo o niego proszę. Osoby, które mają wątpliwości, albo chciałyby dowiedzieć się więcej o sprawie, zapraszam do kontaktu pod moim nr telefonu.

Ks. Tomas Kancelarczyk

wraz z zespołem Fundacji Małych Stópek

Podobało się? Podziel się z innymi:

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Małych Stópek, z siedzibą w Szczecinie, przy ul. Świętego Ducha 9,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu subskrypcji do newslettera na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. ,
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa,
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji,
6) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych,

Poniżej wpisz kwotę jaką chcesz podarować