Zostań fundatorem gry "Zagraj w Jasia"

Zostań fundatorem gry "Zagraj w Jasia"

„Zagraj w Jasia” to najnowszy projekt Fundacji Małych Stópek, tym razem skierowany do najmłodszych obrońców życia. Oparta na zasadach gry „Piotruś” innowacyjna gra edukacyjna w sposób symboliczny odkrywa przed dziećmi tajemnicę rozwoju człowieka przed narodzeniem. Każda wyprodukowana przez nas talia składa się z 33 kart o wymiarach 67 x 100 mm wydrukowanych na papierze kredowym. To nasz kolejny pomysł na to w jaki sposób uwrażliwiać odbiorców – szczególnie tych najmłodszych – na nienarodzone życie.
Każda para kart zawarta w talii przedstawia w sposób pozytywny, symboliczny i adekwatny  do wieku dziecka  nowinki z życia nienarodzonego malucha. Uczestnicy zabawy dzięki tej nowatorskiej grze dowiedzą się m.in. w którym tygodniu życia dziecko rozpoznaje smaki, kiedy wykształca się u niego odruch ssania kciuka oraz od którego momentu zaczynają kształtować się struny głosowe malucha.
Fundacja Małych Stópek przekazuje grę nieodpłatnie.  Osoby pragnące ją otrzymać zachęcamy do przekazania darowizny na rzecz Fundacji, która umożliwi pokrycie kosztów produkcji oraz wysyłki ponoszonych przez Fundację.
Sugerowana wysokość darowizny za jedną talię „Zagraj w Jasia” wynosi 10 zł. Pragniemy jednak poinformować naszych darczyńców, iż nasze materiały przekazujemy w miarę naszych możliwości, niezależnie od wysokości darowizn.
Pomóż nam wydrukować 3 000 talii kart!
Wejdź na stronie www.zagrajwjasia.pl i zostań fundatorem gry.

Wszystkich chcących wesprzeć finansowo wydruk talii „Zagraj w Jasia”informujemy, że z przyczyn technicznych zbiórka funduszy na ten cel rozpocznie się w poniedziałek 24 października.