Żałobny poniedziałek

Organizatorzy poniedziałkowego “czarnego protestu” nawet nie zdają sobie sprawy jak wymowna była jego konwencja w odniesieniu do statystyk aborcyjnych. Niestety jego uczestnicy nie mają pojęcia, że w wyniku aborcji eugenicznej tylko w 2015 r. zostało zabitych 996 dzieci.  Gdyby nie skandowane podczas manifestacji aborcyjne hasła, postronny obserwator mógłby uznać, że widzi właśnie tłum ludzi, pragnących uczcić pamięć zamordowanych,  nienarodzonych dzieci.
Uważnie przysłuchując się relacjom dziennikarzy od prawa do lewa i ich rozmowom z uczestnikami, a głównie uczestniczkami, odnosi się wrażenie, że ani jedna z nich nie przeczytała projektu ustawy obywatelskiej autorstwa Komitetu Inicjatywy Ustawodawczej Ratujmy Kobiety, a już na pewno nie zainteresował ich projekt autorstwa Ordo Iuris. Trudno jest bowiem uwierzyć, że w Polsce żyje tyle matek – zwolenniczek aborcji na żądanie. Projekt ustawy “o prawach kobiet i świadomym rodzicielstwie” jest bowiem napisany tak elastycznym językiem, że każdy wyjątek, w którym kobieta może dokonać aborcji staje się niestety regułą. Wystarczy prawdopodobieństwo kalectwa nienarodzonego dziecka (z czego wynikające? Nie wiadomo…), zagrożenia zdrowia matki (autorzy tej ustawy uważają, że zdrowie należy cenić wyżej, niż życie) lub wystąpienie okoliczności czynu zabronionego (nie określono dokładnie jakiego, więc może być to nie tylko gwałt, ale również stosunek w miejscu publicznym).
Część kobiet, które wzięły udział w czarnym proteście z obawy przed karaniem kobiet za poronienie, które ich zdaniem przewiduje ustawa “o powszechnej ochronie życia ludzkiego i wychowaniu do życia w rodzinie” nie zdają sobie sprawy, że zostały oszukane. Projekt tej ustawy jasno mówi: Kobieta nie ponosi odpowiedzialności za zawinione, ale nieumyślne pozbawienie życia dziecka poczętego (zob. art. 2 pkt 2 projektu)  nie wiedzą też, że ta ustawa działa w interesie kobiet, przewiduje bowiem kary dla osób zmuszających je do aborcji.
Kto by jednak dociekał… Żałobny marsz już przeszedł…

Podobało się? Podziel się z innymi:

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Małych Stópek, z siedzibą w Szczecinie, przy ul. Świętego Ducha 9,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu subskrypcji do newslettera na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. ,
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa,
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji,
6) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych,

Poniżej wpisz kwotę jaką chcesz podarować