O Oknach Życia w Opolu

10 października Ks. Tomasz Kancelarczyk jako prezes Fundacji Małych Stópek wziął udział w specjalnie zorganizowanym przez Prezydium Rady Miasta ds. Okien Życia w Opolu seminarium połączonym z debatą pt. “Czy Okna Życia są w Polsce potrzebne?”.  Razem z Ks. Tomaszem udział w dyskusji wzięli: dr Tomasz Terlikowski – red. naczelny Telewizji Republika, dr Błażej Kmiecik z Instytutu Ordo Iuris oraz s. Ewa Jędrzejak opiekująca się Oknem Życia we Wrocławiu.
Impulsem  dla opolskich działaczy pro-life do zorganizowania tego spotkania jest trwający od kilku lat spór o otwarcie Okna Życia w ich mieście. Uczestnicy debaty opowiadali o sposobie w jaki na co dzień działają Okna Życia, a także wzruszające historie uratowanych w nich dzieci. Nie obyło się również bez obalania mitów, narastających od jakiegoś czasu wokół Okien, a które często stanowią argumenty dla przeciwników ich zakładania.
Poniżej dołączamy link do wywiadu, którego w Opolu udzielił Ks. Tomasz, a już wkrótce pełna relacja z debaty.

Podobało się? Podziel się z innymi:

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Małych Stópek, z siedzibą w Szczecinie, przy ul. Świętego Ducha 9,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu subskrypcji do newslettera na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. ,
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa,
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji,
6) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych,

Poniżej wpisz kwotę jaką chcesz podarować