Już za 3, 2, 1… Rusza WOLOntariat FMS

Czy chcesz nauczyć się nowych rzeczy i zdobyć praktyczne umiejętności? Chcesz doświadczyć nowych emocji i poznać nowych znajomych, przyjaciół? Chcesz mieć poczucie bycia aktywnym członkiem społeczeństwa i uczestniczyć realnie w procesie rozwiązywania problemów społecznych? Czy masz potrzebę bezinteresownego dania siebie innym w swojej pracy lub poświęconym czasie?

Jeśli odpowiedziałeś pozytywnie na któreś z powyższych pytań, zastanów się nad aplikowaniem do WOLOntariatu FMS. Szukamy ludzi młodych, starszych, a przede wszystkim chętnych do działania!

Chcesz wiedzieć więcej? Zapraszamy na spotkanie informacyjne, które odbędzie się w najbliższą sobotę 22 października o godz. 11 w siedzibie Fundacji Małych Stópek.

Czego oczekujemy od Ciebie?

Drukowanie

Zaangażowania – Twoja aktywność to fundament naszej Fundacji. Projekty, które prowadzimy, bez Twoich rąk pozostawałyby jedynie niezrealizowanymi marzeniami. Aby móc dalej się rozwijać i wprowadzać w czyn „wielką strategię obrony życia” potrzebujemy ludzi rzetelnych, oddanych służbie idei, potrafiących poświęcić swój czas z satysfakcją! Potrzebujemy ludzi, którzy będą w stanie spotykać się systematycznie, min. raz w tygodniu.

Drukowanie

Komunikatywności – Współpraca opiera się zawsze na dialogu, a jego brak prowadzi nie tylko do obniżenia efektywności pracy, ale dezorganizacji całego zespołu.  Dlatego tak ważne jest, byśmy potrafili ze sobą rozmawiać, szczególnie przy napotykaniu problemów. Wspólnie damy radę każdemu wyzwaniu!

Drukowanie

Pozytywnego nastawienia – Obrona Życia  w dzisiejszym, zrelatywizowanym świecie jest niezwykle trudna m.in. przez aktywnie działające środowiska hedonistyczne, odrzucające chrześcijańską hierarchię wartości. Pozytywne podejście do problemów, nastawione na ich rozwiązywanie i przyjazna współpraca pomiędzy członkami zespołu, a aktywistami wspierającymi nasze działania to świadectwo jedność idei wszystkich działaczy pro-life, które jest dla nas niezwykle ważne.

Drukowanie

Otwartości – Ważne jest dla nas, aby poznać się nawzajem i zintegrować. Dzięki comiesięcznym spotkaniom formacyjnym i systematycznej, cotygodniowej pracy możemy ze sobą lepiej współpracować. Nasza siedziba to nie zamkowa twierdza, której wejścia bronią wartownicy – jesteśmy otwarci na wszystkich, którzy pragną zobaczyć jak funkcjonujemy, by później samemu realnie włączyć się w działania BMS.

Drukowanie

Odpowiedzialności – Nikt nie jest idealny. Jeśli podejmujesz się wyzwania i napotykasz trudności, nie uciekaj przed problemami, a podziel się nimi z nami! Dzięki Twojej dojrzałej postawie będziemy mogli się lepiej zrozumieć i sobie pomóc.

Co Tobie oferujemy?

Drukowanie

CV – Pracując na rzecz innych rozwijasz także siebie, a my za każdym razem ten rozwój staramy się wspierać! Wolontariat jest swego rodzaju kontynuacją kształcenia, którego efektem jest lepsza pozycja na rynku pracy. Nie zapominaj, że wolontariat  może okazać się dla ciebie początkiem pracy zawodowej, a dzięki naszym rekomendacjom zyskasz lepszy start w innych instytucjach!

Drukowanie

Przyjaźnie – Poznaj niesamowitych ludzi, którzy współdzielą Twój system wartości. Twórz sieć kontaktów, a przy okazji może zbudujesz niesamowite relacje.

Drukowanie

Doświadczenie – Praktyczne umiejętności w dziedzinach PR, Graphic Design, Multimedia, Dziennikarstwo, organizacja inicjatyw społecznych, koordynacja event’ów to jedno, ale praca w naszym zespole to także  poszerzanie własnych horyzontów myślowych – stykasz się z nowymi zagadnieniami i poznajesz bliżej problemy społeczne, dzięki czemu stajesz się coraz bardziej dojrzały emocjonalnie i odpowiedzialny za powierzone zadania.

Drukowanie

Satysfakcje – Możesz zobaczyć radość i uśmiech na twarzy osób, którym pomagasz. Możesz obserwować jak na świat przychodzą kolejne dzieci ocalone od aborcji dzięki m.in. Twojej pracy! Nie w każdy wolontariat pozwala doświadczyć tak namacalnie owoców pracy.

Drukowanie

Podróże – Weź udział w wyjazdach i pielgrzymkach do różnych części Europy! Ruch pro-life to wiele instytucji współpracujących ze sobą na całym świecie – korzystaj z możliwości integracji międzynarodowej i bierz udział w największych wydarzeniach pro-life! Do tej pory odwiedziliśmy takie państwa jak: Włochy, Francja, Węgry, Niemcy, Czechy uczestnicząc tam m. in. w marszach dla Życia.

Drukowanie

Wydarzenia – Organizacja krajowych i międzynarodowych spotkań to możliwość rozmowy z przedstawicielami różnych organizacji PP,  zabrania głosu podczas konferencji, debat, prowadzenia warsztatów, prelekcji etc.

Drukowanie

Changemaker – Ufamy, że największe zmiany zaczynają się od nas samych. Dzięki naszym możliwościom masz szansę w jakimś stopniu zmienić rzeczywistość wokół siebie. Pragniemy być razem z Tobą tą zmianą widoczną na świecie!  Jeżeli nie wiesz, co zrobić ze sobą, praca dla innych sprawi, że poczujesz się potrzebny!

DOŁĄCZ DO NAS!

Wypełnij formularz zgłoszeniowy, który możesz pobrać TUTAJ. Wypełniony prześlij na adres e-mail: kontakt@fundacjamalychstopek.pl lub dostarcz nam osobiście bądź pocztą z wszelkimi informacjami do siedziby FMS ul. Świętego Ducha 9 w Szczecinie. Wydrukowane kwestionariusze, czekają także do zabrania w naszej siedzibie od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 16:00.

Pamiętaj: jeżeli jesteś osobą niepełnoletnią musisz mieć zgodę rodzica/opiekuna prawnego.

Oczekuj odpowiedzi na Twoje zgłoszenie w celu uzgodnienia terminu pierwszego spotkania. Na pewno się z Tobą skontaktujemy w przeciągu tygodnia od wpłynięcia Twojego kwestionariusza.

Podobało się? Podziel się z innymi:

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Małych Stópek, z siedzibą w Szczecinie, przy ul. Świętego Ducha 9,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu subskrypcji do newslettera na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. ,
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa,
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji,
6) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych,

Poniżej wpisz kwotę jaką chcesz podarować