Poświęcenie siedziby FMS

21 października 2016 r. odbyło się oficjalne poświęcenie nowej siedziby Fundacji Małych Stópek. W tej wyjątkowej uroczystości, rozpoczynającej kolejny etap działalności Fundacji, wziął udział Arcybiskup Andrzej Dzięga, a także darczyńcy, współpracownicy, członkowie Bractwa Małych Stópek oraz grono pracowników, dla których był to niezwykle ważny dzień.

W miniony piątek nowa siedziba Fundacji Małych Stópek wypełniła się po brzegi gośćmi. Wszystkich przybyłych serdecznie przywitał Ks. Tomasz Kancelarczyk:

Już w kwietniu będziemy świętować 5. rocznicę powstania nasze Fundacji – mówił. – Nasza organizacja przez ten krótki czas zdążyła bardzo rozwinąć swoją działalność. Bardzo się cieszę, że jesteśmy tu wszyscy razem właśnie w tym miejscu.

Gospodarz miejsca przedstawił pracowników i opowiedział nieco o powierzanych im obowiązkach. Podziękował serdecznie wszystkim współpracownikom, którzy pomagają Fundacji w przeróżny sposób od materialnego przez finansowy jak również tym, którzy angażują się we wszystkie akcje pro-life. Szczególne słowa wdzięczności Ks. Tomasz skierował do oo. Palotynów, którzy pomogli Fundacji w znalezieniu nowej siedziby.

Zanim nastąpiło poświęcenie miejsca słowo do przybyłych wygłosił również gość honorowy Arcybiskup Andrzej Dzięga:

Macie od dzisiaj nową patronkę. Od dziś jesteście pod szczególną opieką Stella Maris – Gwiazdy Morza, to jest Maryi czuwającej nad bezpieczeństwem tych którzy żeglują po falach, którzy idą pod prąd. To jest patronka dla was, bo to wy żeglujecie po tych falach świata, często bardzo burzliwych.

Wszystkim przybyłym na uroczystość Fundacja Małych Stópek jeszcze raz serdecznie dziękuje za obecność!

Podobało się? Podziel się z innymi:

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Małych Stópek, z siedzibą w Szczecinie, przy ul. Świętego Ducha 9,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu subskrypcji do newslettera na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. ,
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa,
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji,
6) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych,

Poniżej wpisz kwotę jaką chcesz podarować