Marta i Patryk Wielgosz ze Starogardu Gdańskiego – pierwsi partnerzy strategiczni Fundacji Małych Stópek

Marta i Patryk Wielgosz ze Starogardu Gdańskiego (na zdjęciu z córeczkami: Zosią i Antosią) – pierwsi partnerzy strategiczni Fundacji Małych Stópek
Ich zapał i chęć pomocy Fundacji zrodził się ponad rok temu gdy obejrzeli wywiad z ks. Tomaszem w telewizji. Na drugi dzień z samego rana Marta zadzwoniła do Księdza i zaproponowała, że zorganizuje zbiórkę „Paczuszka dla Maluszka” w szkole, gdzie pracuje. Na jednej zbiórce się jednak nie skończyło, udało się przeprowadzić jeszcze kilka kolejnych, cieszyły się ogromnym powodzeniem.  Kilka miesięcy później pojawił się również pomysł, aby ks. Tomek wraz z ekipą wolontariuszy wzięli udział w organizowanym przez Martę Marszu dla Życia w Starogardzie Gdańskim. Zagłębiając się w cele i misję Fundacji małżeństwo zapragnęło stanąć na wysokości zadania i rozpocząć szeroką działalność na rzecz obrony życia w swoim najbliższym środowisku.

Po co tworzymy sieć partnerów strategicznych Fundacji Małych Stópek?
– Aby rozszerzać działalność Fundacji na inne regiony i środowiska
– wykorzystać potencjał i zaangażowanie ludzi zdeterminowanych do działania na rzecz Fundacji spoza miasta Szczecina, którzy w sposób odpowiedzialny i profesjonalny mogą kooperować inicjatywy zgodne z misją Fundacji
– nawiązać bliższe, osobiste relacje z darczyńcami z danego regionu działania Partnerów.

Pola działania partnerów:
Filar I  – Edukacja i zmiana postaw społecznych
Filar II – Wsparcie mam i dzieci w kryzysie
Filar III – Formacja i integracja środowiska Pro-Life
Zachęcamy do kontaktu i wspierania Marty i Patryka w ich codziennej pracy na rzecz obrony życia w Starogardzie Gdańskim i w całym województwie Pomorskim!