Już w najbliższy piątek Msza dla Życia!

W najbliższy piątek 25 listopada spotykamy się na comiesięcznej Mszy Świętej, aby wspólnie modlić się w intencji obrony ludzkiego życia. Po Mszy Świętej zapraszamy na herbatę do siedziby Fundacji.

Msza Święta Obrońców Życia sprawowana jest każdego 25 dnia miesiąca, jako wspomnienie Uroczystości Zwiastowania Pańskiego przypadającej na 25 marca. Dzień ten ogłoszony został w Kościele Katolickim w Polsce Narodowym Dniem Świętości Życia, aby przypominać o fundamentalnej wartości życia człowieka. Dziękując Bogu za Jego Wcielenie prosimy o łaskę narodzenia dla poczętych już istnień ludzkich, których życie pod sercem mam, jest zagrożone. Ta wspólna Msza Święta jest podstawą do zdobywania sił u niewyczerpanego źródła.

Przed Mszą wystawiony jest koszyczek w którym można zostawiać swoje prośby i intencje. Zostaną one ofiarowane podczas Mszy oraz przekazane do Modlitewnego Okna Życia.

Podczas Mszy Świętej Obrońców Życia istnieje możliwość podjęcia Duchowej Adopcji Dziecka Poczętego.
Natomiast po strawie duchowej zapraszamy na wspólne wyjście, by się wzajemnie poznać, umocnić w postawie obrony życia i zachęcać do podejmowania dalszych działań.
Kiedy?
piątek, 25 listopada, godz. 20.00
Gdzie?
Kościół Ojców Pallotynów p. w. św. Jana Ewangelisty
ul. Ducha Świętego 9 w Szczecinie
Jeśli chcesz upiększyć swoim głosem naszą wspólną liturgię to zapraszamy do tworzącej się grupy muzycznej obrońców życia.
Napisz do naszego muzycznego pracownika Ani Piotrowskiej ania@fundacjamalychstopek.pl lub zadzwoń 791 138 902

Podobało się? Podziel się z innymi:

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Małych Stópek, z siedzibą w Szczecinie, przy ul. Świętego Ducha 9,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu subskrypcji do newslettera na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. ,
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa,
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji,
6) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych,

Poniżej wpisz kwotę jaką chcesz podarować