馃挐Paczuszka dla Maluszka馃挐

Fundacja Ma艂ych St贸pek

Fundacja Ma艂ych St贸pek powsta艂a 5 kwietnia 2012 r. w Szczecinie. To jednak data jedynie formalnego zatwierdzenia dzia艂a艅 organizacji, kt贸r膮 tworz膮 osoby od wielu lat zaanga偶owane na rzecz obrony warto艣ci ludzkiego 偶ycia, od pocz臋cia do naturalnej 艣mierci oraz godno艣ci jego przekazywania. Pocz膮tkowo ich g艂贸wnym celem, by艂a organizacja Marszu dla 呕ycia w Szczecinie oraz promocja duchowej Adopcji Dziecka Pocz臋tego. Obecnie dzia艂ania Fundacji maj膮 znacznie szerszy zakres 鈥 obejmuj膮 ca艂oroczn膮 formacj臋 i edukacj臋 m艂odzie偶y, kszta艂towanie opinii publicznej oraz pomoc matkom, kt贸re zrezygnowa艂y z zamiaru aborcji i urodzi艂y swoje dziecko. Dzia艂ania te, dotycz膮 nie tylko terenu Szczecina, ale i ca艂ej Polski, a wiele inicjatyw ma zasi臋g mi臋dzynarodowy.
Fundacja sw膮 nazw臋 zaczerpn臋艂a od istniej膮cego w przestrzeni wirtualnej Bractwa Ma艂ych St贸pek (BMS), powo艂anego do 偶ycia przez ks. Tomasza Kancelarczyka. Bractwo nie jest struktur膮 formaln膮. To inicjatywa, zrzeszaj膮ca w spos贸b nieformalny (w internecie) kilkadziesi膮t tysi臋cy obro艅c贸w 偶ycia z ca艂ej Polski, a tak偶e spoza jej granic. Jej celem jest dzielenie si臋 informacjami, dotycz膮cymi obrony 偶ycia oraz aktywizowanie do dzia艂a艅 pro-life wsz臋dzie tam, gdzie s膮 cz艂onkowie Bractwa.
Fundacja Ma艂ych St贸pek (FMS) w odr贸偶nieniu od Bractwa, stanowi struktur臋 formaln膮. Dzi臋ki wsparciu Darczy艅c贸w, FMS mo偶e nie艣膰 konkretn膮 pomoc poszczeg贸lnym osobom.

馃挐Paczuszka dla Maluszka馃挐

Ju偶 po raz trzeci Fundacja Ma艂ych St贸pek zaprasza wszystkich do wzi臋cia udzia艂u w聽艣wi膮tecznej akcji „Paczuszka dla Maluszka”. Po sukcesie poprzednich edycji akcji, zn贸w pragniemy razem z Wami pom贸c kolejnym dzieciom i ich rodzinom.

Do艂膮cz do grona pro life:
SUBSKRYBUJhttp://bit.ly/1S5DYJu

W zbli偶aj膮cym si臋 wielkimi krokami przed艣wi膮tecznym szale, czasem zapominamy, 偶e wystarczy naprawd臋 niewiele, aby wywo艂a膰 u艣miech na twarzy drugiego cz艂owieka. Poszukujemy oryginalnych prezent贸w, przeczesuj膮c sklepowe p贸艂ki, a dla niekt贸rych ludzi najwi臋kszym prezentem mo偶e by膰 otwarto艣膰 naszego serca. Dlatego je艣li tylko chcesz we藕 udzia艂 w akcji „Paczuszka dla Maluszka”, opowiedz o niej swojej rodzinie, przyjacio艂om, wsp贸艂pracownikom i聽razem podarujmy dzieciom oraz ich mamom spokojne 艣wi臋ta.

W akcj臋 mo偶na w艂膮czy膰 si臋 na trzy bardzo proste sposoby:

Po pierwsze: przygotowuj膮c paczk臋 za ok. 100 z艂, kt贸r膮 w Twoim imieniu ofiarujemy wybranemu male艅stwu i jego mamie.

Po drugie: dostarczaj膮c nam niespakowane artyku艂y dla niemowl膮t, z kt贸rych nasz fundacyjny zesp贸艂 samodzielnie przygotuje 艣wi膮teczny prezent.

Po trzecie: przesy艂aj膮c na konto Fundacji 100 z艂 艂ub wielokrotno艣膰 tej kwoty (tytu艂em DAROWIZNA), a my dzi臋ki temu sporz膮dzimy paczk臋 dla maluszka.

nr konta: 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120

Pami臋taj, 偶e ka偶de uczynione przez nas dobro wraca ze zdwojon膮 si艂膮! Dlatego nie zapomnijmy, w聽czasie bo偶onarodzeniowych przygotowa艅 o tych najmniejszych i najbardziej potrzebuj膮cych!

Czego najbardziej potrzeba maluchom?

Ch臋tnie przyjmujemy pieluszki jednorazowe, nawil偶ane chusteczki, kosmetyki do piel臋gnacji niemowl膮t, ale r贸wnie偶 artyku艂y dla Mam. Z przekazanych rzeczy przygotujemy 艣wi膮teczne paczuszki, kt贸re na 艣wi臋ta dostarczymy potrzebuj膮cym dzieciom, znajduj膮cym si臋 pod opiek膮 Fundacji Ma艂ych St贸pek.

Dok膮d wysy艂a膰 paczki?

Paczki* przyjmujemy drog膮 pocztow膮 lub osobi艣cie od poniedzia艂ku do pi膮tku mi臋dzy godzin膮 8.00, a聽16.00 pod adresem:

ul. 艢wi臋tego Ducha 9

70-205 Szczecin.

Akcja rusza ju偶 dzi艣 i potrwa a偶 do 22 grudnia.

Masz pytania?

Skontaktuj si臋 z nami pod numerem 791 138 902

lub napisz na kontakt@fundacjamalychstopek.pl

*B臋dzie nam bardzo mi艂o je艣li dostaniemy mo偶liwo艣膰 podzi臋kowania w imieniu naszych podopiecznych za przekazane dary, dlatego prosimy o podpisanie ka偶dej paczki imieniem, nazwiskiem oraz adresem zamieszkania 馃檪

Zobacz wi臋cej:

Zapisz si臋 na Newsletter i otrzymaj od nas DARMOWY PREZENT!

Uzupe艂nij poni偶szy formularz i do艂膮cz do naszego newslettera w zamian wy艣lemy Ci bez 偶adnych Twoich koszt贸w mi臋dzynarodowy symbol obro艅c贸w 偶ycia, st贸pki 10 - tygodniowego nienarodzonego dziecka w ich naturalnym rozmiarze.

Zosta艅 Ambasadorem

Do艂膮cz do bractwa