Otwarcie siedziby Bractwa Małych Stópek w Starogardzie Gdańskim

Otwarcie siedziby Bractwa Małych Stópek w Starogardzie Gdańskim

Już 18 grudnia, w najbliższą niedzielę, nastąpi oficjalne otwarcie oraz poświęcenie siedziby Bractwa Małych Stópek w Starogardzie Gdańskim z udziałem prezesa Fundacji Małych Stópek ks. Tomasza Kancelarczyka. Wszystko to dzieje się za sprawą naszych partnerów strategicznych – Marty i Patryka Wielgoszów, zdeterminowanych obrońców życia, którzy postanowili szerzyć działalność pro-life na terenie województwa Pomorskiego. Zaczęło się skromnie, od zbiórki darów dla naszych podopiecznych, którą Marta zorganizowała w szkole, w której pracuje. Dziś razem z Fundacją Małych Stópek koordynują w swoim województwie świąteczną akcję „Paczuszka dla Maluszka”, organizują wokół siebie młodych wolontariuszy i docierają do pierwszych potrzebujących kobiet.
Podjęte przez nas partnerstwo ma za zadanie rozszerzyć skalę działań Fundacji oraz stworzyć przestrzeń dla lokalnych liderów Pro-Life do samodzielnego i profesjonalnego działania na rzecz edukacji i zmiany podstaw społecznych w kierunku poszanowania wartości życia ludzkiego od poczęcia do naturalnej śmierci.
Zachęcamy do kontaktu i wspierania naszych partnerów w ich codziennej pracy na rzecz obrony życia w całym województwie Pomorskim! Kto jeszcze nie wie, to siedziba BMS w Starogardzie Gdańskim, mieści się przy ul. Rycerskiej 1.
bractwomalychstopekstarogard@gmail.com
Dołącz do grona pro life:
SUBSKRYBUJhttp://bit.ly/1S5DYJu