Młoda mama decyduje się na aborcję. Kiedy lekarz wyciąga dziecko, słyszy stłumiony płacz…

Matka Melissy miała 19 lat, gdy zaszła w ciążę. Od początku nie chciała swojego dziecka, ale na aborcję zdecydowała się dopiero w 8 miesiącu. Twierdziła, że nie jest gotowa na tak dużą odpowiedzialność. Umówiła się na wizytę i udała się do szpitala, gdzie miał zostać przeprowadzony zabieg usunięcia dziecka. Na miejscu lekarze wytłumaczyli jej na czym dokładnie ma polegać i co się z nim wiąże, następnie przystąpili do działania.

Dokonali wlewu z soli fizjologicznej

Jest to metoda polegająca na wstrzyknięciu roztworu soli wraz z toksynami do wód otaczających maleństwo w łonie matki. Po 5 dniach dokonuje się cesarskiego cięcia i wyciąga martwego już noworodka. Melissa jednak bardzo mocno chciała żyć. Gdy lekarz zaczął operować, wyciągnął martwe dziecko i podał pielęgniarce. To ona dokonała szokującego odkrycia – usłyszała cichutki, bardzo stłumiony płacz. Zabieg, który uśmierca wiele dzieci, nie dał jej rady, nie pokonał jej. Dziecko trafiło do inkubatora, a matka zrzekła się do niego praw. Na szczęście niemal natychmiast pojawili się ludzie, którzy pokochali ją całym sercem.  Dziewczynka dowiedziała się prawdy o swoim życiu mając 14 lat. Była kompletnie zdruzgotana, nie wiedziała, co ma myśleć i co dokładnie czuje. Po prostu przeżyła szok – była pełna złości, żalu, smutku i rozpaczy. Wtedy adopcyjna mama Melissy wyznała jej, że pokochała ją od pierwszego wejrzenia od momentu, w którym zobaczyła ją leżącą samą, w dalszym ciągu walczącą o życie, w inkubatorze. Walka i wola życia mogą być silniejsze nawet od zaplanowanej śmierci, a ciąża jest najprawdziwszym cudem, cudem życia.

źródło: http://www.popularne.pl
Dołącz do grona pro life:
SUBSKRYBUJhttp://bit.ly/1S5DYJu

Podobało się? Podziel się z innymi:

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Małych Stópek, z siedzibą w Szczecinie, przy ul. Świętego Ducha 9,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu subskrypcji do newslettera na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. ,
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa,
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji,
6) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych,

Poniżej wpisz kwotę jaką chcesz podarować