"Każdy piękny od poczęcia"

Już po raz 3 Stowarzyszenie Realitas zaprasza dzieci i młodzież ze szkół podstawowych, specjalnych, gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych na terenie województwa lubelskiego do wzięcia udziału w konkursie “Każdy piękny od poczęcia” zorganizowanego z okazji Narodowego Dnia Życia.

Konkurs “Każdy piękny od poczęcia” ruszył 15 stycznia br., jednak pierwsze informacje o nim pojawiły się w mediach już w listopadzie ubiegłego roku i to wówczas niektóre środowiska uznały go za “kontrowersyjny”. Wszystko za sprawą przesłania, które niesie konkurs: godność i wartość  życia każdego człowieka, kształtowanie postawy szacunku do każdego człowieka, a w szczególności do tego słabszego i niepełnosprawnego. Dzieci mogą przedstawić ten temat w 1 z 3 kategorii: plastycznej, literackiej lub multimedialnej. Niektórych oburzył fakt, że patronat nad tak “kontrowersyjnym” konkursem objęło Lubelski Kuratorium Oświaty oraz Wojewoda Lubelski. Feministki zagrzmiały w odpowiedzi na ten fakt twierdząc że konkurs ma cel indoktrynowania młodzieży.

Jak dalece będziemy zakłamywać rzeczywistość i wmawiać dzieciom, że każde dziecko jest piękne od poczęcia? Zacznijmy od faktów, że przecież wcale tak nie jest – mówiły.

Bractwo Małych Stópek ma jednak na ten temat inne zdanie, każde życie jest piękne, dlatego serdecznie zapraszamy szkoły z województwa lubelskiego do udziału w konkursie, którego jesteśmy partnerem. Pamiętajcie, że prace można wysyłać do 24 lutego! Wszystkim uczestnikom życzymy powodzenia i przypominamy, że jedną z nagród funduje Ks. Tomasz Kancelarczyk prezes Fundacji Małych Stópek.

więcej informacji na www.kuratorium.lublin.pl

Podobało się? Podziel się z innymi:

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Małych Stópek, z siedzibą w Szczecinie, przy ul. Świętego Ducha 9,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu subskrypcji do newslettera na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. ,
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa,
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji,
6) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych,

Poniżej wpisz kwotę jaką chcesz podarować