Nauki Wielkopostne ODCINEK 3: JAŁMUŻNA | Niedziela Pięćdziesiątnicy | Przedpoście #3

ODCINEK 3: JAŁMUŻNA – Niedziela Pięćdziesiątnicy – Przedpoście #3

Więcej informacji oraz najnowsze odcinki KLIKNIJ

W tym odcinku dowiemy się czym jest jałmużna, przypomnimy sobie o praktykach na Wielki Post oraz o wymaganiach względem siebie, a także ks. Piotr Buda powie nam o przebiegu nauk w trakcie Wielkiego Postu.
💗 DOŁĄCZ DO NAS http://bit.ly/1S5DYJu

Nauki trwać będą od Środy Popielcowej do Wielkiego Czwartku, z wyłączeniem niedziel. Przed ich rozpoczęciem odbędą się trzy nauki o przygotowaniu do Wielkiego Postu w soboty przedpościa: 11,18 i 25 lutego 2017 r. Te nauki znajdziesz w zakładce “Przedpoście”. Tematem nauk wielkopostnych będzie Sakrament Pokuty i Pojednania. Wiedza o Sakramencie Pokuty, a co za tym idzie odpowiednie przysposobienie duszy na łaski płynące z tego sakramentu są bardzo ważne dla wszystkich katolików, a szczególnie dla tych, którzy dostrzegają problem bezowocności częstych spowiedzi św. Własnie dlatego podejmujemy ten ważny temat. Nauki wielkopostne już od 1 marca czyli Środy Popielcowej będą miały wątek Pro Life. Nauki są tworzone przy współpracy z Bractwem i Fundacją Małych Stópek, a sam głoszący nauki, Ks. Piotr Buda to wieloletni BMS-owiec.

ODCINEK 1: POST – Niedziela Siedemdziesiątnicy – Przedpoście #1

Więcej informacji oraz najnowsze odcinki KLIKNIJ

ODCINEK 2: MODLITWA – Niedziela Sześćdziesiątnicy – Przedpoście #2

Zachęcamy do zaglądania na stronę z naukami: www.naukiwielkopostne.pl