Dzień Pokuty za grzechy przeciwko życiu

Dzień Pokuty za grzechy przeciwko życiu

27-go kwietnia przypada kolejna rocznica narzucenia Polsce w warunkach terroru komunistycznego, zbrodniczej ustawy aborcyjnej z 1956 r. Od tego czasu śmierć w wyniku aborcji poniosło przeszło 20 milionów nienarodzonych dzieci. Już od wielu lat środowiska Pro-life w Polsce zabiegają, aby 27 kwietnia był dniem wynagradzającym Bogu grzechy przeciwko życiu ludzkiemu.

W duchu współodpowiedzialności za wyrządzone zło, zapraszamy do włączenie się w centralne nabożeństwo pokutne, które w archidiecezji szczecińsko-kamieńskiej odbędzie się w kościele ojców Pallotynów przy ul. Ducha Świętego 9 w Szczecinie. Rozpocznie się Mszą Świętą o godz. 18 i zakończy o godz. 21 Apelem Jasnogórskim.