Koordynatorzy parafialni poszukiwani!

Koordynatorzy parafialni poszukiwani!

21 maja już po raz XV ulicami Szczecina przemaszeruje Marsz dla Życia. W tym roku w sposób szczególny zależy nam na bezpośrednim zaangażowaniu jak największej liczby osób, które jako koordynatorzy parafialni z całej archidiecezji, byłyby inspiracją dla parafian do włączenia się w Marsz dla Życia.

Dlaczego jest to tak ważne, szczególnie w tym roku? Dlaczego potrzebujemy tak wielkiej mobilizacji i Twojego bezpośredniego zaangażowania?

Po fali czarnych protestów i panującej obecnie w wielu środowiskach niesprzyjającej atmosferze, mamy świadomość, że jesteśmy zdani przede wszystkim na zaangażowanie osób, dla których życie ludzkie ma wartość od poczęcia do naturalnej śmierci. Wiemy i doświadczyliśmy tego wielokrotnie, że wspólnie możemy stworzyć coś pięknego!

Kim jest koordynator parafialny? To osoba, która z przekonaniem i pełnią zaangażowania włączy się w pomoc w promocji w swojej parafii szczecińskiego Marszu dla Życia. Stanie się inspiracją dla innych parafian, do włączenia się w to wydarzenie. Do jego głównych zadań, należeć będzie organizowanie w swojej parafii na tydzień przed Marszem, akcji rozdawania ulotek, poszukiwanie wolontariuszy, którzy gotowi będą po każdej Mszy świętej rozdawać ulotki informujące o Marszu dla Życia; organizowanie w swojej parafii na tydzień przed Marszem przepisywania przed kościołem na materiał Hymnu o Miłości z listu św. Pawła; odebrania ulotek, gazet i koszulek z siedziby Fundacji Małych Stópek oraz organizowanie w swojej parafii dwa tygodnie przed Marszem dla Życia kolportażu gazet Marszu dla Życia.

Pragniemy stworzyć grupę osób ściśle i bezpośrednio współpracujących z organizatorami Marszu, która stanie się swoistą wspólnotą zaangażowaną i współtworzącą to największe w Polsce wydarzenie pro-life.

Prosimy, aby osoby chętne do pomocy przesłały swoje dane kontaktowe: telefon, adres e-mail oraz parafię do której należą. Powyższe dane można wysyłać na e-mail: wolontariat@fundacjamalychstopek.pl, telefonicznie pod nr tel. 791138902 lub dostarczać osobiście do siedziby Fundacji Małych Stópek na adres ul. Świętego Ducha 9 w Szczecinie (przy kościele oo. Pallotynów przy Moście Długim). Potrzebujemy przynajmniej jednej osoby z parafii, ale byłoby wspaniale, gdyby było ich więcej.

Wspólnie zorganizujemy WIELKI MARSZ DLA ŻYCIA!