Koordynatorzy parafialni poszukiwani!

21 maja już po raz XV ulicami Szczecina przemaszeruje Marsz dla Życia. W tym roku w sposób szczególny zależy nam na bezpośrednim zaangażowaniu jak największej liczby osób, które jako koordynatorzy parafialni z całej archidiecezji, byłyby inspiracją dla parafian do włączenia się w Marsz dla Życia.

Dlaczego jest to tak ważne, szczególnie w tym roku? Dlaczego potrzebujemy tak wielkiej mobilizacji i Twojego bezpośredniego zaangażowania?

Po fali czarnych protestów i panującej obecnie w wielu środowiskach niesprzyjającej atmosferze, mamy świadomość, że jesteśmy zdani przede wszystkim na zaangażowanie osób, dla których życie ludzkie ma wartość od poczęcia do naturalnej śmierci. Wiemy i doświadczyliśmy tego wielokrotnie, że wspólnie możemy stworzyć coś pięknego!

Kim jest koordynator parafialny? To osoba, która z przekonaniem i pełnią zaangażowania włączy się w pomoc w promocji w swojej parafii szczecińskiego Marszu dla Życia. Stanie się inspiracją dla innych parafian, do włączenia się w to wydarzenie. Do jego głównych zadań, należeć będzie organizowanie w swojej parafii na tydzień przed Marszem, akcji rozdawania ulotek, poszukiwanie wolontariuszy, którzy gotowi będą po każdej Mszy świętej rozdawać ulotki informujące o Marszu dla Życia; organizowanie w swojej parafii na tydzień przed Marszem przepisywania przed kościołem na materiał Hymnu o Miłości z listu św. Pawła; odebrania ulotek, gazet i koszulek z siedziby Fundacji Małych Stópek oraz organizowanie w swojej parafii dwa tygodnie przed Marszem dla Życia kolportażu gazet Marszu dla Życia.

Pragniemy stworzyć grupę osób ściśle i bezpośrednio współpracujących z organizatorami Marszu, która stanie się swoistą wspólnotą zaangażowaną i współtworzącą to największe w Polsce wydarzenie pro-life.

Prosimy, aby osoby chętne do pomocy przesłały swoje dane kontaktowe: telefon, adres e-mail oraz parafię do której należą. Powyższe dane można wysyłać na e-mail: wolontariat@fundacjamalychstopek.pl, telefonicznie pod nr tel. 791138902 lub dostarczać osobiście do siedziby Fundacji Małych Stópek na adres ul. Świętego Ducha 9 w Szczecinie (przy kościele oo. Pallotynów przy Moście Długim). Potrzebujemy przynajmniej jednej osoby z parafii, ale byłoby wspaniale, gdyby było ich więcej.

Wspólnie zorganizujemy WIELKI MARSZ DLA ŻYCIA!

Podobało się? Podziel się z innymi:

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Małych Stópek, z siedzibą w Szczecinie, przy ul. Świętego Ducha 9,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu subskrypcji do newslettera na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. ,
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa,
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji,
6) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych,

Poniżej wpisz kwotę jaką chcesz podarować