Marsz dla Życia. Musimy zrobić to sami!

Marsz dla Życia. Musimy zrobić to sami!

Już od wielu lat, co roku, prowadzimy bardzo intensywną kampanię informacyjną i promocyjną Marszu dla Życia. Korzystamy z pomocy wolontariuszy, ale również z usług wielu firm zajmujących się reklamą. W tym roku, ze względów politycznych odmówiono nam korzystania z płatnej reklamy. Co to oznacza? Że musimy liczyć przede wszystkim na siebie. Po fali czarnych protestów, w obecne niesprzyjającej wartości ludzkiego życia atmosferze w przestrzeni publicznej, szczególnie widocznej w mainstreamowych mediach, w sposób szczególny potrzebujemy Waszego wsparcia i zaangażowania. Niezmiennie róbmy swoje.

To ogromny wysiłek wielu osób – rzeszy wolontariuszy, którzy poświęcają swój czas na malowanie flag, wypisywania haseł Marszu, rozdawanie ulotek i informowanie o Marszu. To ogromny wysiłek finansowy wielu darczyńców. Tylko w tym roku wydrukowaliśmy 100 tysięcy ulotek, 1000 plakatów formatu A3, 1000 plakatów formatu A4, przygotowaliśmy i wydrukowaliśmy 70 tysięcy 8 stronicowych gazet z artykułami pro-life i plakatem Marszu dla Życia, 200 naklejek na samochód, 300 koszulek, 30 stojących stelaży z banerami przed szczecińskimi parafiami oraz ponad 100 wiszących na terenach parafii banerów z datą Marszu.

Ponadto przygotowujemy reklamę na bilbordach i słupach afiszowych w Szczecinie. Wszystko to możemy sfinansować dzięki wsparciu kilku tysięcy osób, którym bliska jest idea obrony życia, które pragną, aby to największe wydarzenie pro-life w naszym kraju, było promowane i było radosną manifestacją afirmującą wartość ludzkiego życia – życia od poczęcia do naturalnej śmierci. Co jest niezwykle ważne, nie korzystamy ze wsparcia z funduszy publicznych. Nie chcemy, aby powodzenie Marszu dla Życia było uzależnione od nastrojów politycznych w naszym mieście i kraju.

Dlatego tak bardzo potrzebne jest nasze wspólne działanie. Każde, nawet najmniejsze wsparcie finansowe jest dla nas ważne. Nie tylko ze względu na finanse, choć wiadomo, bez tego wiele działań nie byłoby możliwych. Jednak jest to dla nas również informacja, jak wiele osób, podejmując na miarę swoich możliwości konkretny wysiłek finansowy, pragnie, by Szczeciński Marsz dla Życia się odbył. Jak wielu osobom na tym zależy, a co za tym idzie, jak wiele osób popiera wartość ludzkiego życia i chce zabrać głos w jego obronie w przestrzeni publicznej, uczestnicząc w radosnym pochodzie i stając się jego współorganizatorem.

Równie ważna jest gotowość do osobistego zaangażowania. Każda chętna para rąk, każda entuzjastycznie nastawiona osoba gotowa pomóc w promocji Marszu proszona jest o kontakt. Na czym polega ta pomoc? Na rozdawaniu ulotek innych wydrukowanych materiałów informujących o Marszu w swojej parafii na tydzień przed Marszem. Zachęcamy do kontaktu mailowego: wolontariat@fundacjamalychstopek.pl lub telefonicznie 791138902.