Mary Wagner potrzebuje naszego wsparcia!

Mary Wagner potrzebuje naszego wsparcia!

Mary Wagner to obecnie najbardziej rozpoznawalna na świecie kanadyjska działaczka pro-life. Już od 5 lat jest prześladowana przez wymiar sprawiedliwości w Kanadzie za swoją działalność na rzecz nienarodzonych. Po tym jak 12 grudnia 2016 r. weszła do kliniki aborcyjnej w Toronto z białymi i czerwonymi różami, została po raz kolejny aresztowana.

Po raz pierwszy za odwodzenie kobiet od aborcji w klinikach aborcyjnych Mary Wagner została zatrzymana w 2012 r. Usłyszała wówczas wyrok: dziewięć miesięcy kary pozbawienia wolności i dwuletni okres próbny oraz zakaz zbliżania się do klinik aborcyjnych. Wyszła z więzienia 12 czerwca 2014 rok. Jeszcze tego samego roku w kwietniu została ponownie skazana przez sąd na 6 miesięcy więzienia, ale ponieważ od 4 miesięcy była przetrzymywana w areszcie sąd zaliczył jej to na poczet kary i Mary bezpośrednio po rozprawie została zwolniona.

Jednak w związku z „wizytą” Mary Wagner w klinice aborcyjnej pod koniec zeszłego roku już 9 czerwca odbędzie się kolejna rozprawa sądowa z Mary Wagner w roli oskarżonej. Podczas akcji w grudniu ubiegłego roku udało jej się odwieźć jedną z kobiet od dokonania aborcji. Ta myśl na pewno będzie towarzyszyć kanadyjskiej aktywistce pro-life gdy po raz kolejny będzie musiała tłumaczyć się przed sądem ze swojej działalności na rzecz obrony nienarodzonych.

Pamiętajmy o Mary Wagner w tym dniu i połączmy się z nią w modlitwie.

Anna Piotrowska