Wakacyjna Msza dla Życia już jutro 25 lipca!

Wakacyjna Msza dla Życia już jutro 25 lipca!

Już jutro (25 lipca) widzimy się na comiesięcznej Mszy Świętej, aby wspólnie modlić się w intencji obrony ludzkiego życia i wszystkich darczyńców Fundacji Małych Stópek. Kto jeszcze nie wyjechał na wakacje tego serdecznie zapraszamy!
Msza Święta Obrońców Życia sprawowana jest każdego 25 dnia miesiąca, jako wspomnienie Uroczystości Zwiastowania Pańskiego przypadającej na 25 marca. Dzień ten ogłoszony został w Kościele Katolickim w Polsce Narodowym Dniem Świętości Życia, aby przypominać o fundamentalnej wartości życia człowieka. Dziękując Bogu za Jego Wcielenie prosimy o łaskę narodzenia dla poczętych już istnień ludzkich, których życie pod sercem mam, jest zagrożone. Ta wspólna Msza Święta jest podstawą do zdobywania sił u niewyczerpanego źródła.
Przed Mszą wystawiony jest koszyczek w którym można zostawiać swoje prośby i intencje. Zostaną one ofiarowane podczas Mszy oraz przekazane do Modlitewnego Okna Życia.
Podczas Mszy Świętej Obrońców Życia istnieje możliwość podjęcia Duchowej Adopcji Dziecka Poczętego.
Natomiast po strawie duchowej zapraszamy na wspólne wyjście, by się wzajemnie poznać, umocnić w postawie obrony życia i zachęcać do podejmowania dalszych działań.
Kiedy?
wtorek, 25 lipca, godz. 20.00