#ZatrzymajAborcję

Z początkiem lipca ruszyła zbiórka podpisów potrzebnych do rejestracji przez Marszałka Sejmu Obywatelskiej Inicjatywy Ustawodawczej “Zatrzymaj Aborcję”. Celem inicjatywy Fundacji Życie i Rodzina jest wykluczenie przesłanki eugenicznej. Obecnie ustawa dopuszcza zabijanie dzieci nienarodzonych w przypadku gdy poczęcie dziecka jest wynikiem czynu zabronionego, gdy ciąża zagraża życiu lub zdrowiu matki oraz w sytuacji gdy istnieją podejrzenia, że dziecko może urodzić się nieuleczalnie chore. “Zatrzymaj Aborcję” chce wykluczyć właśnie ten trzeci przypadek.

W roku 2002  w skutek aborcji eugenicznej życie utraciło ok 82 nienarodzonych dzieci. Dziś ta liczba wzrosła do 600.

Fundacja Życie i Rodzina zachęca na swojej stronie internetowej do zgłaszania się do pomocy przy zbiórce podpisów w swoim mieście  http://zycierodzina.pl/zatrzymajaborcje/

Podobało się? Podziel się z innymi:

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Małych Stópek, z siedzibą w Szczecinie, przy ul. Świętego Ducha 9,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu subskrypcji do newslettera na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. ,
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa,
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji,
6) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych,

Poniżej wpisz kwotę jaką chcesz podarować