#ZatrzymajAborcję

#ZatrzymajAborcję

Z początkiem lipca ruszyła zbiórka podpisów potrzebnych do rejestracji przez Marszałka Sejmu Obywatelskiej Inicjatywy Ustawodawczej „Zatrzymaj Aborcję”. Celem inicjatywy Fundacji Życie i Rodzina jest wykluczenie przesłanki eugenicznej. Obecnie ustawa dopuszcza zabijanie dzieci nienarodzonych w przypadku gdy poczęcie dziecka jest wynikiem czynu zabronionego, gdy ciąża zagraża życiu lub zdrowiu matki oraz w sytuacji gdy istnieją podejrzenia, że dziecko może urodzić się nieuleczalnie chore. „Zatrzymaj Aborcję” chce wykluczyć właśnie ten trzeci przypadek.

W roku 2002  w skutek aborcji eugenicznej życie utraciło ok 82 nienarodzonych dzieci. Dziś ta liczba wzrosła do 600.

Fundacja Życie i Rodzina zachęca na swojej stronie internetowej do zgłaszania się do pomocy przy zbiórce podpisów w swoim mieście  http://zycierodzina.pl/zatrzymajaborcje/