Mały Jaś – Wielki Wróg!

Mały Jaś – Wielki Wróg!

30 tys. modeli tzw. Jasiów trafi do polskich szkół – dzieci, młodzieży, a także dorosłych. Fundacja Małych Stópek zamierza wyprodukować jeden z głównych „narzędzi” do walki o życie nienarodzonych, który odzwierciedla rzeczywistość rozwoju prenatalnego człowieka, w 10. tygodniu od poczęcia.

Ks. Tomasz Kancelarczyk zaznacza, że akcja ma charakter informacyjny. Dodaje jednak, że rozprowadzanie modeli nienarodzonych dzieci, budzi szeroki sprzeciw, a także agresję wśród przeciwników życia.
Ten mały Jaś jest wielkim wrogiem środowisk proaborcyjnych, które są wściekłe, że je rozprowadzamy. Rozdajemy te modele po to, aby ludzie mieli wiedzę prenatalną na temat rozwoju człowieka – wyjaśnia ks. Kancelarczyk
„Jasie” są wyraźnym znakiem i pomocą dla tych, którzy chcą głosić wartość każdego ludzkiego życia, od poczęcia do naturalnej śmierci.
– Dlatego też prosimy o wsparcie, bo planujemy wyprodukowanie kolejnych 30 tys. modeli z odpowiednią informacją na temat rozwoju człowieka, właśnie w tym stadium – dodaje kapłan
Przekazane pieniądze pozwolą fundacji realizować wymiar formacyjny, wielkiej strategii na rzecz obrony życia. Edukacja młodych wpisuje się w przesłanie św. Jana Pawła II, który przypominał o podstawowym prawie człowieka, jakim jest prawo do życia. Darowiznę można przekazać na konto Fundacji Małych Stópek. Wszystkim ofiarodawcom Bóg zapłać.

PRZELEWY KRAJOWE:
Nazwa przelewu: Fundacja Małych Stópek