„Zrezygnujcie z trzeciego dziecka”. Fundacja apeluje do Kate i Williama

Brytyjskie media rozpisują się na temat prośby, jaką złożyła na ręce Williama i Kate organizacja zajmująca się sprawami dzieci. Having Kids, bo tak się nazywa, poprosiła aby książęca para nie miała już więcej dzieci.

Instytucja, która ma swoją siedzibę w San Francisco, promuje nieduże rodziny. Chce w ten sposób – jak mówi – dbać o środowisko i zmniejszać przeludnienie na świecie.
W liście otwartym, który napisała do Kate i Williama, „uprzejmie prosi” o „rozważenie rezygnacji z posiadania trzeciego dziecka”. Organizacja uważa, że to stworzyłoby pozytywny „model zrównoważonej małej rodziny”, który stałby się wzorem dla innych ludzi.

Oczywiście wiemy, że książę Jerzy i księżniczka Charlotte będą mieć wspaniałe życia, bezpieczni od demoralizacji spowodowanej przez biedę czy degradację środowiska. Otrzymają optymalną dawkę troski i uwagi, tak samo jak najlepszą dostępną edukację. Ale nie można tego powiedzieć o każdym dziecku w najbliższej przyszłości – czytamy w liście.

Cel jest prosty

Organizacja wyjaśniła, że jej model planowania rodziny Fair Start ma wyrównać szanse dzieci na godną przyszłość. Having Kids promuje małe rodziny, ale myśli też w globalnych kategoriach i chce, aby całe społeczeństwo pracowało na dobro najmłodszego pokolenia.

Zamiast mieć troje lub więcej dzieci, rodziny rezygnują z posiadania kolejnych dzieci i biorą udział w zachowaniu zasobów, które pomogą innej rodzinie na uczciwy start w życie ich dzieci. Cel jest prosty: planowanie rodziny powinno być skoncentrowane na dziecku, a model Fair Start jest poważnym krokiem w kierunku zapewnienia wszystkim dzieciom równych szans w życiu, bo na to zasługują. I żeby to mogło się stać w zdrowym, bezpiecznym i bardziej zielonym środowisku – pisze organizacja.
Księżna Kate ani jej mąż nie odpowiedzieli na list, który z pewnością jest odpowiedzią na rzucone żartem podczas wywiadu przez księżną zdanie, że jak jej dwoje dzieci bardziej przywiąże się do ojca, będzie musiała postarać się o trzecie.

źródło: http://www.tvp.info/33422524/zrezygnujcie-z-trzeciego-dziecka-fundacja-apeluje-do-kate-i-williama

Podobało się? Podziel się z innymi:

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Małych Stópek, z siedzibą w Szczecinie, przy ul. Świętego Ducha 9,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu subskrypcji do newslettera na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. ,
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa,
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji,
6) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych,

Poniżej wpisz kwotę jaką chcesz podarować