Andrea Bocelli – historia jednej decyzji

Urodził się w 1958 r. w Lajatico we Włoszech. W wieku 12 lat z powodu wrodzonej jaskry utracił wzrok podczas gry w piłkę. To jednak nie przeszkodziło mu w ukończeniu studiów prawniczych w Pizie i zostania jednym z najbardziej znanych śpiewaków, kompozytorów i multiinstrumentalistów na świecie. Jego głos od lat kochają miliony, a koncerty przyciągają coraz liczniejsze tłumy fanów również w Polsce. Wielu z nich nie wie jednak, że jedna decyzja mogła sprawić, że świat nigdy nie usłyszałby o Andrea Bocellim.

Podczas jednego z koncertów Bocelli zasiadł przy fortepianie i powoli wygrywając spokojną melodię podzielił się ze zgromadzoną widownią pewną historią:

Pewna młoda dziewczyna, będąc w ciąży trafiła do szpitala z powodu zapalenia wyrostka robaczkowego. Lekarze postanowili znieczulić jej jamę brzuszną lodem. Kiedy zakończyli leczenie, zasugerowali jej, aby dokonała aborcji, tłumacząc, że jest to najlepsze wyjście, gdyż dziecko może urodzić się niepełnosprawne. Jednak ta dzielna młoda małżonka postanowiła nie dokonywać aborcji i dziecko przyszło na świat. Tą kobietą była moja matka, a ja byłem tym dzieckiem – powiedział tenor. Podkreślił, że decyzja jego matki była słuszna.

Bocelli dzieląc się tą bardzo osobistą historią ma dziś nadzieję,  że doda ona odwagi licznym matkom, które znajdują się w trudnej sytuacji, ale chcą ocalić życie swego dziecka.

Podobało się? Podziel się z innymi:

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Małych Stópek, z siedzibą w Szczecinie, przy ul. Świętego Ducha 9,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu subskrypcji do newslettera na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. ,
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa,
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji,
6) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych,

Poniżej wpisz kwotę jaką chcesz podarować