Nowy rok szkolny pod hasłem Edukacji Pro-life!

W ostatnim czasie nasza fundacyjna ekipa pojawiła się na Dniach Katechetycznych w Arcybiskupim Wyższym Seminarium Duchownym w Szczecinie. Na nowy rok szkolny pragniemy ruszyć do szczecińskich szkół  ze specjalnym programem prelekcji pro-life, który właśnie w tych dniach promowaliśmy wśród katechetów.
Zgodnie z wymiarem edukacyjnym naszej Fundacji pragniemy wyjść do młodych ludzi z lekcją o wartości życia. Wieloletnie doświadczenie naszych działaczy z Fundacji i Bractwa Małych Stópek, w pracy z młodymi ludźmi, zaowocowało atrakcyjnym programem edukacyjnym. W 45 minut pokażemy uczniom, jak wielkim cudem jest każde ludzkie życie  i jak niepowtarzalną istotą jest człowiek. Opowiemy młodym ludziom o naszej codziennej pracy na rzecz obrony życia, organizacji największego w Polsce Marszu dla Życia w Szczecinie i wielu innych akcjach.
Podczas Dni Katechetycznych przedstawiliśmy również całoroczny plan działań Fundacji Małych Stópek, hasło przyszłorocznego szczecińskiego Marszu dla Życia, ogłosiliśmy międzyszkolny konkurs pro-life pt. “Jestem piękny od poczęcia”, a wszystko pod szyldem naszej najnowszej wystawy poświęconej wartości życia osób niepełnosprawnych “Kocham Cię Życie”.
Na koniec nie zabrakło również propozycji dla najmłodszych, bo już niedługo premiera naszej książeczki dla przedszkolaków pt. “Kornelka i jej mały przyjaciel” – mamy nadzieje, że zainteresuje ona nie tylko szczecińskie przedszkola.
Jeżeli chcesz, aby nasi prelegenci pojawili się w Twojej szkole i przeprowadzili lekcję o życiu skontaktuj się z nami
telefonicznie: 791 138 902
lub mailowo: edukacja@fundacjamalychstopek.pl

Ks. Tomasz Kancelarczyk