II Małopolski Marsz dla Życia i Rodziny „Życiu – TAK”

W miniony weekend Ks. Tomasz Kancelarczyk wraz z ekipą działaczy Bractwa Małych Stópek  i pracowników Fundacji odwiedził Kraków. Celem naszej wizyty było wsparcie II Małopolskiego Marszu dla Życia i Rodziny “Życiu – Tak”, zorganizowanego przez Polskie Stowarzyszenie Obrońców Życia Człowieka oraz Akcji Katolickiej Archidiecezji Krakowskiej,  który odbył się 8 października.

Jako Fundacja Małych Stópek nie tylko współorganizujemy i promujemy lokalny Marsz dla Życia w Szczecinie, ale wraz ze społecznością Bractwa Małych Stópek przez cały rok staramy się również z całą mocą wspierać organizatorów Marszy dla Życia w całej Polsce. W miniony weekend zapakowaliśmy nasze najlepsze flagi i nie zważając na czekające nas 7 godzin podróży, ruszyliśmy na Kraków. Nasza wizyta w stolicy małopolski była dla nas okazją nie tylko do tego, aby zobaczyć jak działają obrońcy życia w innych rejonach Polski, ale również aby porozmawiać, wymienić poglądy i pokazać, że choć dzielą nas setki kilometrów, to wciąż łączy nas wspólny cel: obrona życia od poczęcia do naturalnej śmierci.

I choć jesteśmy padnięci po podróży to bardzo się cieszymy, że towarzyszyliśmy w niedzielę mieszkańcom Krakowa na II Małopolskim Marszu dla Życia i Rodziny „Życiu – TAK” i z serca dziękujemy Siostrom Sercankom za gościnę!

Anna Piotrowska

FMS

Podobało się? Podziel się z innymi:

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Małych Stópek, z siedzibą w Szczecinie, przy ul. Świętego Ducha 9,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu subskrypcji do newslettera na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. ,
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa,
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji,
6) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych,

Poniżej wpisz kwotę jaką chcesz podarować