Poprzyj Ustawę

Poprzyj Ustawę

Jeszcze masz czas aby poprzeć obywatelską inicjatywę #ZATRZYMAJ ABORCJĘ.  W 2016 r. z mocy prawa zabito w polskich szpitalach  1098 dzieci poczętych, w tym w zdecydowanej większości (1042 dzieci) ze względu na podejrzenie choroby lub niepełnosprawności. Często w 4, 5, a nawet 6 miesiącu ciąży.

Jakiś czas temu ruszyła obywatelska inicjatywa ustawodawcza „Zatrzymaj Aborcję”. Jej celem jest wykluczenie przesłanki eugenicznej, na podstawie której można dziś zabić nienarodzone dziecko, u którego występuje prawdopodobieństwo choroby. W Polsce jest tak obecnie zabijanych 96% dzieci spośród wszystkich poddawanych aborcji.
My jako Fundacja Małych Stópek mocno włączyliśmy się w zbiórkę podpisów pod przyjęciem ustawy, eliminującej możliwość zabijania niepełnosprawnych dzieci przed narodzeniem. W związku z tym zachęcamy  również wszystkich naszych darczyńców i sympatyków do bezpośredniego udziału w tej akcji.
Więcej informacji na temat projektu ustawy http://zatrzymajaborcje.pl