Listopadowa ,,nocka” Obrońców Życia

W ubiegły piątek odbyło się kolejne spotkanie młodych Obrońców Życia. ,,Nocka” miała miejsce w Fundacji Małych Stópek. Tym razem wolontariusze pakowali węgielki, kredy i sianko do woreczków, a w między czasie…jedli tosty i kibicowali polskiej drużynie podczas meczu 😉

Wolontaruszka Marta, przychodzi do siedziby FMS od maja bieżącego roku. Jak twierdzi dowiedziała się o ,,nockach” po Marszu Dla Życia.

Przychodzę do Fundacji żeby pomóc. Bardo mi się tu podoba, jest taka miła atmosfera i ludzie są cudowni. Naprawdę dobrze się tu czuje, jak w domu. Wynoszę dużo pozytywnej energii, bo ludzie nawzajem się motywują! I mimo że czasem nie widzę tych efektów tak namacalnie, to jednak wiem że to co robię się przydaje – wyjaśnia Marta

Wiktoria była na ,,nocce” drugi raz. O Fundacji dowiedziała się podczas przygotowań do sakramentu bierzmowania. Jak sama podkreśla, chodziła na Msze Św. w Obronie Życia, ale dopiero niedawno odważyła się przyjść na ,,nockę”.

Wcześniej chodziłam na Msze Św bez prądu i postanowiłam zobaczyć jak to jest na takich spotkaniach. Podoba mi się, wszyscy są sympatyczni. Można porozmawiać, pośmiać się, zawiązać nowe znajomości. Na pewno przyjdę następnym razem! – mówi Witoria

Z kolei Ola na ,,nocce” pojawiła się pierwszy raz. O spotkaniu dowiedziała się od bliskiej koleżanki.

Czuję tu takie ciepło i zintegrowanie. Podoba mi się wszystko co tu się dzieje i jak to działa – dodaje Ola

Natomiast Marta dowiedziała się o nocnych spotkania podczas pielgrzymki do Myśliborza, w której to nasi wolontariusze wraz z ks. Tomaszem Kancelarczykiem, opowiadali o działalności na rzecz obrony życia.

Już dawno myślałam o tym, żeby uczestniczyć w wolontariacie. W Fundacji mi się podoba i dobrze, że te spotkania są wieczorem, bo po południu nie mam za bardzo czasu. Cieszę się, że mogę pomóc – mówi Marta.

Z kolei Jarek to wieloletni wolontariusz. O listopadowej ,,nocce” dowiedział się z wydarzenia na facebook’u.

Byłem tu już wiele razy. W tygodniu też przychodzę do Fundacji. Ludzie są świetni i jest bardzo przyjemna atmosfera. Na pewno przyjdę na ,,nockę” jeszcze nie raz – opowiada Jarek

❗❗❗JUŻ TERAZ❗❗❗

Zapraszamy Was na kolejne nocne spotkanie Obrońców Życia! 😀  Odbędzie się  8 grudnia o godz. 19:00 jak zwykle w siedzibie Fundacji Małych Stópek 😉 Na dzień dzisiejszy możemy Was zapewnić, że praca będzie różnorodna, ponieważ czeka nas o wiele więcej zróżnicowanych robótek! Oczywiście ciepłe tosty plus herbata i napoje również będą nam towarzyszyć 💖💖💖

A na końcu….film 😉