Rekordowa liczba podpisów pod #ZATRZYMAJ ABORCJĘ!

Jak podaje pełnomocnik inicjatywy ustawodawczej “Zatrzymaj aborcję” projekt już w czwartek zostanie złożony w Sejmie. To oznacza, że jako społeczeństwo zrobiliśmy wielki krok, aby ratować nienarodzone dzieci zagrożone aborcją z powodu podejrzenia choroby. Według danych przekazanych w ostatnim czasie przez KAI pod projektem udało się zebrać ponad 700 tys. podpisów. Teraz wiele zależy od polityków i ich postawy szacunku do życia.

Jakiś czas temu relacjonowaliśmy Wam wysyłkę podpisów pod projektem ustawy obywatelskiej “Zatrzymaj Aborcję”, które wielu z Was do nas wysłało. Przypomnijmy, że zbiórka popisów ruszyła na początku września, a zakończyła w połowie listopada. Celem projektu, który ma szansę trafić do Sejmu jest wyeliminowanie z polskiego prawa przesłanki eugenicznej, czyli tej która pozwala na zabijanie nienarodzonych dzieci, u których wystąpiło podejrzenie wystąpienia choroby. Jak dziś wskazuje wiele badań i statystyk, głównie chodzi o dzieci z podejrzeniem Zespołu Downa i w Polsce stanowią one aż 96% dzieci spośród wszystkich poddawanych aborcji.

Jeśli Ty również złożyłeś swój podpis pod tym projektem to jako Fundacja Małych Stópek, wspierająca tę akcję, z serca Ci dziękujemy. Bo miarą naszego człowieczeństwa jest nasz stosunek to tych najbardziej niewinnych i słabszych. Jaki świat dla siebie stworzymy, jeśli będziemy segregować ludzi wedle ich niedoskonałości, nadawać lub odbierać im prawo do życia?

Anna Piotrowska,

Podobało się? Podziel się z innymi:

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Małych Stópek, z siedzibą w Szczecinie, przy ul. Świętego Ducha 9,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu subskrypcji do newslettera na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. ,
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa,
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji,
6) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych,

Poniżej wpisz kwotę jaką chcesz podarować