Paczuszka dla Maluszka – pomagaj razem z nami!

Paczuszka dla Maluszka – pomagaj razem z nami!

Już po raz kolejny zapraszamy Was wszystkich do wzięcia udziału w świątecznej akcji „Paczuszka dla Maluszka”. Po poprzednich edycjach, znów pragniemy razem z Wami pomóc kolejnym dzieciom i ich rodzinom. Dlatego jeśli świąteczny czas znaczy dla Ciebie coś więcej niż kolorowe szyldy w sklepach i plastikowe mikołaje, jeśli oczekiwanie na narodziny Syna Bożego to dla Ciebie okazja do dzielenia się radością i niesienia pomocy potrzebującym, to „Paczuszka dla Maluszka” jest właśnie dla Ciebie!
W przedświątecznym szale zakupów i przygotowań czasem zapominamy, że wystarczy naprawdę niewiele, aby wywołać uśmiech na twarzy drugiego człowieka. Poszukujemy oryginalnych prezentów, przeczesując sklepowe półki, a dla niektórych ludzi największym prezentem może być otwartość naszego serca.
Święta Bożego Narodzenia kojarzą nam się z rodzinnymi spotkaniami, ciepłą atmosferą, wigilijną kolacją przy bogato zastawionym stole i masą prezentów pod choinką. Niestety nie w każdym domu to znajdziemy. Dla wielu mam to najtrudniejszy czas w roku, kiedy trzeba sobie wiele odmówić i nie można z lekkim sercem pożyczyć swojemu maleńkiemu dziecku „Wesołych i spokojnych Świąt”.
Jednak wyobraź sobie, że twój prezent w postaci: szamponu dla dzieci, kremu, pudru i oliwki trafia do Izy, która jest w 7. miesiącu ciąży, porzucona przez ojca dziecka i odtrącona przez bliskich. Z pewnością po otrzymaniu takiej paczki dla swojego jeszcze nienarodzonego dziecka będzie szczęśliwa, że jest ktoś komu jej los nie jest obojętny i chce, aby jej dziecko przyszło na świat.
Dlatego jeśli chcesz pomóc, włącz się w akcję na dwa sposoby:
– przygotowując i przesyłając do Fundacji paczkę za ok. 100 zł z artykułami higienicznymi dla niemowląt, którą w Twoim imieniu ofiarujemy wybranemu maleństwu i jego mamie
– przesyłając na konto Fundacji dowolną sumę pieniędzy (tytułem DAROWIZNA PACZUSZKA), dzięki którym wolontariusze Fundacji sporządzą paczkę dla maluszka z zakupionych artykułów.
Z pewnością i Ty doświadczysz obdarowania i … Bożego Narodzenia.
ul. Świętego Ducha 9
nr konta: 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120

Akcja rusza już dziś i potrwa aż do 22 grudnia.

Masz pytania?

Skontaktuj się z Fundacją pod numerem 791 138 902