Marsz dla Życia w Paryżu 2018

Marsz dla Życia w Paryżu 2018

W niedzielę 21 stycznia ulicami Paryża po raz dwunasty przejdzie Marsz dla Życia. Organizatorzy chcą w nim pokazać, że walczą o społeczeństwo, w którym aborcja przestanie być postrzegana jako  powszechna praktyka. Domagają się też prawdziwej edukacji, profilaktyki i ochrony, która pomoże rodzicom uniknąć okrutnej rzeczywistości aborcji.

We francuskim prawie w najbliższych latach rozstrzygać się będą kwestie między innymi badań nad ludzkimi zarodkami, medycznie wspomagana prokreacja dla par osób tej samej płci i samotnych kobiet, a także eutanazji. Co więcej, francuski rząd nadal promuje i przyzwala na aborcję. W tym kontekście zadaniem Marszu dla Życia jest przypomnienie, że aborcji można uniknąć, a wprowadzona powinna zostać inna polityka – taka, która faktycznie będzie szanować prawa kobiet i ich dzieci.
Źródło: oneofus.eu
Wideo przedstawia naszą relację z Paryskiego Marszu kilka lat temu.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Rozlicz się w prosty sposób Online klikając w ten przycisk!

💗 DOŁĄCZ DO GRONA PRO LIFE: www.DołączDoGronaProLife.pl ✔
👍 Facebook www.fb/BractwoMałychStópek ✔