Organizujemy konkurs pro – life!

Organizujemy konkurs pro – life!

Fundacja Małych Stópek organizuje konkurs pt. ,,Jestem piękny od poczęcia”. Dzieła wykonane przez uczestników odzwierciedlą hasło tegorocznego Marszu dla Życia.  Wydarzenie skierowane jest do uczniów szkół podstawowych, gimnazjalnych, oraz średnich.

Organizatorzy proponują uczestnikom 4 kategorie konkursowe: plastyczną, literacką, multimedialną oraz projekt szkolnej akcji. Zainteresowani mogą wybrać formę wedle własnego uznania.
Koordynatorka szczecińskiej akcji Marta Mierzejewska, zwraca uwagę na główny cel wydarzenia.
– Najważniejsza jest promocja wartości oraz godności ludzkiego życia od poczęcia do naturalnej śmierci oraz uwrażliwianie na wartość życia osób niepełnosprawnych – mówi Marta Mierzejewska
Jak twierdzi pracownik Fundacji Małych Stópek, kształtowanie postawy poszanowania wartości ludzkiego życia, jest w dzisiejszym świecie niezwykle ważnym zadaniem.
– W kontekście tak wielu wydarzeń w przestrzeni publicznej, konkurs jest znakomitą okazją do pogłębienia wiedzy pro-life oraz inspiracją do przeprowadzenia z uczniami lekcji na ten temat – wyjaśnia Mierzejewska

Prace konkursowe można wysyłać od 12 lutego 2018 do 12 marca 2018 r. na adres Fundacji Małych Stópek (ul. św. Ducha  9, 70-205 Szczecin)
Regulamin konkursu jest dostępny na stronie: http://dlazycia.info/konkurs-jestem-piekny-od-poczecia/

Anna Pleskot