Agata i jej bieg dla Życia

Agata napisała do nas sama i również ona jest autorką akcji “Bieganie pomaga”. Przyznajemy szczerze, że jesteśmy pełni podziwu jej samozaparcia i dobrego serca, tym bardziej, że potrzeby są, bo zbieramy na operację naszego małego podopiecznego – Mateuszka, który niedługo przyjdzie na świat (więcej TU).
To jej krótka relacja:
Na początku najważniejsze 😀 w poście „Dobro wraca” oraz w całym zamyśle mojego biegania jest moje postanowienie zatytułowane BIEGANIE POMAGAZgodnie z zapowiedzią 1km=1zł na cele charytatywne, oraz podsumowaniem stycznia 81,64km, co daje w zaokrągleniu 82,00zł za styczeń ląduje na koncie Fundacji Małych Stópek
Po operacji wyrostka, która miała miejsce 16 listopada Pan Doktor zasugerował, abym wstrzymała się z treningami biegowymi i siłowymi przez 3 miesiące. W grudniu i na początku stycznia jeszcze spacerowałam, koło 9 stycznia mój organizm powoli zaczął się domagać biegania, więc nastała pora na marszobiegi, a od 20 truchcikiem wracam na ścieżki biegowe wydłużając sobie dystans. Końcówka miesiąca zakończyła się sukcesem 13,40km w tempie 5:44, co daje mi nadzieję, że 15 kwietnia będę w stanie przebiec swój pierwszy półmaraton :P.
JPEG_20180128_142917_-2049516349
„Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą” – Św. Augustyn
Dziękujemy Ci Agato. Bardzo cieszy nas fakt, że dzieło ratowania nienarodzonych, stało Ci się tak bliskie i że mogłaś połączyć je ze swoją pasją do biegania 🙂
“Bo każdy dzień jest dobry, by bronić życia…”