SPUC – Szkocka walka o każde życie

SPUC – Szkocka walka o każde życie

Działające na terenie Wielkiej Brytanii Towarzystwo Ochrony Dzieci Nienarodzonych (SPUC), od 50 lat walczy z tzw. ,,Kulturą śmierci”. Jak zgodnie mówią jego członkowie, celem jest zakazanie aborcji w całym Zjednoczonym Królestwie.
Towarzystwo organizuje także kampanie na rzecz promocji wizji pro-life. Zaangażowanie szkockich obywateli jest ogromne: pracują w szkołach, mediach oraz lobbują wśród  polityków.

,,Jeśli wierzysz w prawa człowieka, w zdrowy rozsądek, w logikę, powinieneś być pro-life”(Michael Robinson, rzecznik prasowy SPUC Scotland)

„Od momentu poczęcia jesteś człowiekiem z potencjałem, a nie potencjalnym człowiekiem” (Emmet Dooley, prelegent SPUC Scotland)
Sprawa obrony życia jest kwestią ogólnonarodową, dlatego jako Obrońcy Życia ze Szczecina, cieszymy się że w Szkocji są tak prężnie działający prolife’rzy.
Zapraszamy do obejrzenia materiału pt. ,,Słuszna walka”:

Cz. II

„…bo każdy dzień jest dobry, by bronić życia”.

Zespół FMS
👣