Podopieczni Fundacji Małych Stópek dziękują!

Była ogromna pomoc, prawdziwe zaangażowanie, radość w oczach podopiecznych i teraz kiedy wszystkie otrzymane dary zostały już rozdysponowane, przyszedł czas podsumowania i szczerych, prosto z serca płynących podziękowań.

Kiedy przed świętami Bożego Narodzenia Fundacja Małych Stópek ruszyła z akcją „Paczuszka dla Maluszka”, wiedzieliśmy, że możemy liczyć na wiele dobrych serc, które rozumieją, że okres świąt dla wielu rodzin nie jest najszczęśliwszym w roku. Jednak dobroć jakiej świadkami byliśmy przez ostatnie ące, jest tak czysta i piękna, że może nam zabraknąć słów, aby dostatecznie wyrazić za nią naszą wdzięczność.

Od początku grudnia, do świąt i jeszcze w pierwszych dniach nowego roku łącznie w „Paczuszkę dla Maluszka” zaangażowało się 1673 wielkich serc. Do fundacyjnych drzwi kurier pukał prawie codziennie aby dostarczyć nam w sumie 415 paczek, a zebrane darowizny na łączną kwotę 131 754,51 zł pozwoliły zaopatrzyć kolejne paczuszki w niezbędne dla maluszków produkty takie jak: smoczki, kremy, pudry, szampony i specjalne środki piorące do dziecięcych ubranek.

Co nas niezmiernie ucieszyło, to to, że dorośli bardzo zachęcali najmłodszych do dzielenia się darami z naszymi podopiecznymi. Mieliśmy wiele telefonów ze szkół z prośbą o plakaty „Paczuszki dla Maluszka” , tak więc wiemy o wielu zbiórkach nie tylko w liceach, ale również w podstawówkach i przedszkolach – łącznie w 12 placówkach oświatowych. To piękne, że w ten sposób uczymy  dzieci wrażliwości na potrzeby innych ludzi.

Ukłony kierujemy również w stronę 27 parafii w całej Polsce, w których stanęły choinki ubrane w bombki, zachęcające do wzięcia udziału w „Paczuszce dla Maluszka”.

Z Waszą pomocą informacja o akcji dotarła do wielu zakątków.

Dziękujemy w imieniu tych najmniejszych,

Ks. Tomasz Kancelarczyk

i zespół Fundacji Małych Stópek

Podobało się? Podziel się z innymi:

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Małych Stópek, z siedzibą w Szczecinie, przy ul. Świętego Ducha 9,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu subskrypcji do newslettera na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. ,
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa,
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji,
6) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych,

Poniżej wpisz kwotę jaką chcesz podarować