Ks. Tomasz w Zdrapce Wielkopostnej

Ks. Tomasz w Zdrapce Wielkopostnej

Czym jest Zdrapka Wielkopostna?

Od 2015 roku projekt dociera do tysięcy osób. Celem zdrapki jest towarzyszenie uczestnikom  po to, aby odkryli inspirację do uporządkowania swojego życia.

Mamy przekonanie, że uczestnicząc w Zdrapce Wielkopostnej można zrobić pewny krok w kierunku szczęścia swojego oraz swoich bliskich.

Zdrapka Wielkopostna to 40 ćwiczeń dla ducha oraz ciała przeznaczonych na Wielki Post i umieszczonych na papierowej planszy zakrytej zdrapką. Organizatorem akcji jest Wspólnota Życia Chrześcijańskiego w Polsce. Jej pierwsza edycja odbyła się w 2015 roku i zebrała kilkuset uczestników. W kolejnych latach zdrapka dotarła już do tysięcy osób w Polsce i poza granicami naszego kraju. Każda edycja ma swoje specjalne przesłanie np. Miłosierdzie Boże, 300-lecie koronacji cudownego obrazu Matki Bożej w Częstochowie czy 100-lecie odzyskania niepodległości przez Polskę.

Cel Zdrapki Wielkopostnej

Jej celem jest towarzyszenie Tobie w taki sposób, abyś przez 40 dni akcji odkrył inspirację do uporządkowania swojego życia. Czy można podołać 40 dniom ciągłych ćwiczeń? Przekonasz się, że tak! Intencją zdrapki nie jest umartwianie się ponad swoje siły.  Chodzi o to, by zaczerpnąć z Wielkiego Postu jakąś korzyść. Dlatego zadania mają sugerować pewne akcenty, które są bardzo ważne w życiu każdego człowieka.
Więcej o zdrapce na www.zdrapkawielkopostna.pl