Fundacja Małych Stópek w Radiu eM

Fundacja Małych Stópek w Radiu eM

Ks. Tomasz Kancelarczyk wraz reprezentacją Fundacji Małych Stópek odwiedził w ostatnich dniach Gliwice. Stópkowa ekipa udała się tam na zaproszenie regionalnej rozgłośni radiowej archidiecezji katowickiej czyli Radia eM. Wzięliśmy udział w plenerowej audycji na terenie Centrum Handlowego „Forum” zorganizowanej w ramach radiowej akcji wielkopostnej  „Dzielenia się chlebem”.

Ksiądz Tomasz wraz z Marią i Anią, podczas nadawanej na żywo audycji, opowiedzieli o codziennej pracy Fundacji Małych Stópek. Padło wiele wzruszających historii o podopiecznych, które pokazały jak czasem niewiele potrzeba aby pomóc drugiemu człowiekowi. Opowiedzieliśmy o świadectwach darczyńców fundacji, którzy będąc częścią dzieła ratowania dzieci zagrożonych aborcją sami widzą, że dobro wraca i że naprawdę warto walczyć o odmianę losu, nawet nieznanej nam, osamotnionej kobiety.

Nasza audycja z Radiem eM rozpoczęła również akcję „Pieluszka dla Maluszka”, dlatego przez cały czas trwania audycji do naszego plenerowego studia podchodziło wiele osób z darami dla naszych podopiecznych.

Po Gliwicach przyjdzie czas na Chorzów, Tychy, Zabrze i Katowice – tam już nas nie będzie, ale jak najbardziej zachęcamy wszystkich do słuchania audycji Radia eM i do brania udziału w „Pieluszce dla Maluszka” zorganizowanej dla podopiecznych Fundacji Małych Stópek, której finał planowany jest dopiero na 25 marca, więc jest jeszcze czas!

Cała ta akcja nie mogłaby się jednak odbyć, gdyby nie cudowne grono ludzi dobrej woli.

Jako Fundacja Małych Stópek składamy serdeczne podziękowania głównemu partnerowi akcji „Dzielenia się Chlebem” czyli Izbie Rzemieślniczej w Katowicach, która ufundowała pieczywo dla wszystkich darczyńców akcji „Pieluszka dla Maluszka”.

Dziękujemy również Radiu eM za zorganizowanie akcji i przygotowanie studia plenerowego oraz za to, że zechcieli wysłuchać naszych historii o codziennym działaniu na rzecz nienarodzonych. Dzięki Wam więcej osób mogło dowiedzieć się, że jesteśmy i naprawdę pomagamy.

Jednak w tym miejscu nie może zabraknąć również podziękowań dla Pani Justyny Stolfik – Bindy, dzięki której nasz udział w akcji mógł mieć miejsce. To właśnie ona zaproponowała zaproszenie Fundacji Małych Stópek i zorganizowanie akcji „Pieluszka dla Maluszka”. Na co dzień Justyna jest cudowną mamą, reporterem radia oraz darczyńcą Fundacji Małych Stópek. Jak sama nam wyznała, idea obrony nienarodzonych jest bardzo bliska jej sercu, stąd to ogromne zaangażowanie i wielkie serce włożone w akcję.

Justyno, dziękujemy za gościnę, rozmowę i za wszystko!

Foto: Patrycja Kozieł

Anna Piotrowska