馃尲馃挆馃尯Oto nasza fundacyjna codzienno艣膰馃尯馃挆馃尲

Fundacja Ma艂ych St贸pek

Fundacja Ma艂ych St贸pek powsta艂a 5 kwietnia 2012 r. w Szczecinie. To jednak data jedynie formalnego zatwierdzenia dzia艂a艅 organizacji, kt贸r膮 tworz膮 osoby od wielu lat zaanga偶owane na rzecz obrony warto艣ci ludzkiego 偶ycia, od pocz臋cia do naturalnej 艣mierci oraz godno艣ci jego przekazywania. Pocz膮tkowo ich g艂贸wnym celem, by艂a organizacja Marszu dla 呕ycia w Szczecinie oraz promocja duchowej Adopcji Dziecka Pocz臋tego. Obecnie dzia艂ania Fundacji maj膮 znacznie szerszy zakres 鈥 obejmuj膮 ca艂oroczn膮 formacj臋 i edukacj臋 m艂odzie偶y, kszta艂towanie opinii publicznej oraz pomoc matkom, kt贸re zrezygnowa艂y z zamiaru aborcji i urodzi艂y swoje dziecko. Dzia艂ania te, dotycz膮 nie tylko terenu Szczecina, ale i ca艂ej Polski, a wiele inicjatyw ma zasi臋g mi臋dzynarodowy.
Fundacja sw膮 nazw臋 zaczerpn臋艂a od istniej膮cego w przestrzeni wirtualnej Bractwa Ma艂ych St贸pek (BMS), powo艂anego do 偶ycia przez ks. Tomasza Kancelarczyka. Bractwo nie jest struktur膮 formaln膮. To inicjatywa, zrzeszaj膮ca w spos贸b nieformalny (w internecie) kilkadziesi膮t tysi臋cy obro艅c贸w 偶ycia z ca艂ej Polski, a tak偶e spoza jej granic. Jej celem jest dzielenie si臋 informacjami, dotycz膮cymi obrony 偶ycia oraz aktywizowanie do dzia艂a艅 pro-life wsz臋dzie tam, gdzie s膮 cz艂onkowie Bractwa.
Fundacja Ma艂ych St贸pek (FMS) w odr贸偶nieniu od Bractwa, stanowi struktur臋 formaln膮. Dzi臋ki wsparciu Darczy艅c贸w, FMS mo偶e nie艣膰 konkretn膮 pomoc poszczeg贸lnym osobom.

馃尲馃挆馃尯Oto nasza fundacyjna codzienno艣膰馃尯馃挆馃尲

Nasza codzienno艣膰 to pomaganie tym, kt贸rym nikt nie chce pom贸c. Pami臋tajmy, 偶e wyj艣cie z propozycj膮 aborcji, to 偶adna pomoc, a wykorzystanie ludzkiej s艂abo艣ci i trudnej 偶yciowej sytuacji. Jest to propozycja, kt贸rej przyj臋cie lub odrzucenie mo偶e zawa偶y膰 na 偶yciu jakiego艣 male艅kiego cz艂owieka, w kt贸rym bije ju偶 serce.

Jako Fundacja Ma艂ych St贸pek wyci膮gamy r臋k臋 do kobiety w ci膮偶y, kt贸ra nie widzi 偶adnego dobrego rozwi膮zania, poza tym kt贸re podrzuca jej 艣rodowisko. Stajemy si臋 rodzin膮 i przyjacielem dla niej, gdy z powodu samotno艣ci nie czuje si臋 na si艂ach aby wychowa膰 dziecko. Pokazujemy jej, 偶e 偶ycie to skarb i nie wa偶ne w jakich okoliczno艣ciach pocz臋艂o si臋 jej male艅stwo, ona b臋dzie dla niego najlepsz膮 matk膮. Pomo偶emy jej we wszystkim tym co najbardziej prozaiczne i dla kogo艣 z boku mo偶e nie wydawa膰 si臋 wielkim darem 馃檪

Zapraszamy Ci臋 do obejrzenia filmiku w kt贸rym pusta paleta w mig zamienia si臋 w gotow膮 wyprawk臋, kt贸r膮 艣mia艂o posy艂amy do samotnej mamy i jej male艅stwa聽馃懚馃ぐ馃け

A to wszystko dzi臋ki Tobie Drogi Darczy艅co

馃馃懕鈥嶐煈扁嶐煣戰煈煈ю煈煣擆煈︷煈

鉂桲a偶da z艂ot贸wka to dar, dlatego je艣li i Ty chcesz do艂膮czy膰 do tego dzie艂a to opr贸cz przelew贸w tradycyjnych do Twojej dyspozycji jest r贸wnie偶 t.pay oraz paypal

Anna Piotrowska

Fundacja Ma艂ych St贸pek

Zobacz wi臋cej:

Zapisz si臋 na Newsletter i otrzymaj od nas DARMOWY PREZENT!

Uzupe艂nij poni偶szy formularz i do艂膮cz do naszego newslettera w zamian wy艣lemy Ci bez 偶adnych Twoich koszt贸w mi臋dzynarodowy symbol obro艅c贸w 偶ycia, st贸pki 10 - tygodniowego nienarodzonego dziecka w ich naturalnym rozmiarze.

Zosta艅 Ambasadorem

Do艂膮cz do bractwa