Szczeciński Marsz dla Życia wspierają biskupi!

Do XVI szczecińskiego Marszu dla Życia już tylko 3 tygodnie! W ostatnich dniach siedziba Fundacji Małych Stópek zamieniła się w studio malarskie, w którym codziennie przygotowywane są flagi z tegorocznym hasłem marszu: “Piękni od poczęcia”. Oprócz tego Szczecin zalały plakaty zachęcające wszystkich Obrońców Życia do uczestnictwa w pochodzie dla życia. Pracy jednak jeszcze dużo, dlatego codziennie zachęcamy kolejne osoby do zaangażowania się w pomoc przy organizacji.

W ubiegłym tygodniu media obiegła informacja: Księża biskupi są bardzo wdzięczni, że takie inicjatywy mają miejsce w Szczecinie. Stamtąd inicjatywa ta przenosi się również na inne miasta. Biskupi bardzo wspierają wszystkie inicjatywy, które mają na celu dobro człowieka, i to dobro każdego człowieka, szczególnie tego najmniejszego, bezbronnego – powiedział rzecznik Konferencji Episkopatu Polski. Bardzo cieszy nas to słowne wsparcie i liczymy, że i w tym roku nie zawiedziemy, dając przykład dla całej Polski jak w sposób radosny i pokojowy można zamanifestować swój szacunek dla wartości życia od poczęcia do naturalnej śmierci.

Dla przypomnienia, tak pięknie mieszkańcy Szczecina przemaszerowali w ubiegłym roku w obronie życia:

Widzimy się 15 kwietnia na Jasnych Błoniach o godzinie 15:00 i pamiętajcie, że jak co roku można przynosić pieluchy dla naszych podopiecznych!

Anna Piotrowska

Podobało się? Podziel się z innymi:

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Małych Stópek, z siedzibą w Szczecinie, przy ul. Świętego Ducha 9,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu subskrypcji do newslettera na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. ,
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa,
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji,
6) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych,

Poniżej wpisz kwotę jaką chcesz podarować