Szczeciński Marsz dla Życia wspierają biskupi!

Szczeciński Marsz dla Życia wspierają biskupi!

Do XVI szczecińskiego Marszu dla Życia już tylko 3 tygodnie! W ostatnich dniach siedziba Fundacji Małych Stópek zamieniła się w studio malarskie, w którym codziennie przygotowywane są flagi z tegorocznym hasłem marszu: „Piękni od poczęcia”. Oprócz tego Szczecin zalały plakaty zachęcające wszystkich Obrońców Życia do uczestnictwa w pochodzie dla życia. Pracy jednak jeszcze dużo, dlatego codziennie zachęcamy kolejne osoby do zaangażowania się w pomoc przy organizacji.

W ubiegłym tygodniu media obiegła informacja: Księża biskupi są bardzo wdzięczni, że takie inicjatywy mają miejsce w Szczecinie. Stamtąd inicjatywa ta przenosi się również na inne miasta. Biskupi bardzo wspierają wszystkie inicjatywy, które mają na celu dobro człowieka, i to dobro każdego człowieka, szczególnie tego najmniejszego, bezbronnego – powiedział rzecznik Konferencji Episkopatu Polski. Bardzo cieszy nas to słowne wsparcie i liczymy, że i w tym roku nie zawiedziemy, dając przykład dla całej Polski jak w sposób radosny i pokojowy można zamanifestować swój szacunek dla wartości życia od poczęcia do naturalnej śmierci.

Dla przypomnienia, tak pięknie mieszkańcy Szczecina przemaszerowali w ubiegłym roku w obronie życia:

Widzimy się 15 kwietnia na Jasnych Błoniach o godzinie 15:00 i pamiętajcie, że jak co roku można przynosić pieluchy dla naszych podopiecznych!

Anna Piotrowska